GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πουλάνε τρέλα στην κυβέρνηση: Από το "Βγαίνουμε στις αγορές", στο "τέλος του προγράμματος" λέει τώρα ο Τσίπρας!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. Δεν ξέρω γιατί όλο αυτό τον καιρό διέρρεαν από το Μαξίμου ότι θα βγούμε στις αγορές τώρα για λόγους φερεγγυότητ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.

Δεν ξέρω γιατί όλο αυτό τον καιρό διέρρεαν από το Μαξίμου ότι θα βγούμε στις αγορές τώρα για λόγους φερεγγυότητας και άλλα τέτοια περίεργα αφού ήξεραν και το είχαμε πει και δημοσιογραφικά ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο το επιτόκιο θα ξεπερνούσε το 5% ενώ δανειζόμαστε με πολύ μικρότερο επιτόκιο.
Ο Πρωθυπουργός αναδιπλώθηκε τώρα λέγοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει προς το τέλος του προγράμματος!
Πως όμως προεξοφλεί κάτι τέτοιο ;
Η έκθεση για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους του ΔΝΤ την αναμένουμε ακόμα τις επόμενες ημέρες θα βγεί και θα βάζει νέες προϋποθέσεις για το κούρεμα του χρέους!
Για να βγεις στις αγορές χρειάζεται να κάνεις εξάμηνη τουλάχιστον προετοιμασία σαν χώρα και πως προ εξοφλείται ότι δεν θα συμβεί κάτι απρόοπτο από τους ξένους;
Δεν είναι άδικο που δημοσιεύματα από έγκυρους σχολιαστές αμφισβητούν έντονα την έξοδο στις αγορές με την κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ και αναφέρουν χαρακτηριστικά:
"Χθες ο ίδιος ο Τσίπρας για πρώτη φορά το ξέκοψε (κατά την ομιλία του στο Economist): Δεν θα βγούμε στις αγορές, τώρα, «προστατευμένα» είπε. Θα βγούμε στο τέλος του Προγράμματος «με το σπαθί μας»! Καλά, για το τι θα γίνει μετά ένα χρόνο, κράτα μικρό καλάθι… Το σημαντικό είναι πως «τώρα» δεν πρόκειται να βγουν. Και μάλιστα «προστατευμένα» (δηλαδή «μιλημένα»)… Γιατί το «προστατευμένα» δεν μετράει στις αγορές. Και «με το σπαθί τους» (δηλαδή, όχι «προστατευμένα») δεν τους παίρνει τώρα! Όσο το ΔΝΤ (που είναι η «εγγύηση» για τις διεθνείς αγορές) διακηρύσσει πως το ελληνικό χρέος είναι «εξαιρετικά ΜΗ βιώσιμο»…Και μικρές «ελεγχόμενες» εκδόσεις μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων, είναι μάλλον αστειότητες… Δεν δείχνουν «ετοιμότητα εξόδου» στις αγορές, ούτε δημιουργούν «εμπορεύσιμη καμπύλη χρέους.
Ο Σαμαράς είχε βγει δύο φορές επιτυχώς στις αγορές: τον Απρίλιο του 2014 και τον Ιούλιο του 2014. Είχε αντλήσει συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια. Με επιτόκια που σήμερα δεν τα πιάνει ο Τσίπρας (και γι’ αυτό και δεν το τολμάει), με το ΔΝΤ να διακηρύσσει τότε, πως το χρέος μας ήταν (τότε) απόλυτα σε «τροχιά βιωσιμότητας»…Και βέβαια, ο Σαμαράς είχε βγει τότε, όχι σε «προστατευμένο» περιβάλλον: Χωρίς πιστωτική γραμμή στήριξης τότε (που ακόμα δεν του την είχαν δώσει). Και χωρίς «ποσοτική χαλάρωση» τότε (που ακόμα δεν υπήρχε). Ο Σαμαράς είχε βγει στις αγορές «με το σπαθί του», όπως θα έλεγε σήμερα ο κ. Τσίπρας."


Συμπερασματικά πρέπει να πούμε εμείς ότι η έξοδος στις αγορές ως σενάριο της κυβέρνησης δεν... πούλησε διότι θα έγραφαν μεγάλες ζημιές από τα υψηλά επιτόκια και το κόστος θα ήταν μεγάλο!

Το θέμα είναι ότι τώρα όλα πάνε πίσω που και σε αυτό χάνει η κυβέρνηση διότι αυτά περί εξόδου στις αγορές σήμερα αναδιπλώνονται και θα σου πουν κάποιοι :
Δεν ήξερες δεν ρώταγες;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση