GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους πεσόντες αξιωματικούς στο Σαραντάπορο - ΦΩΤΟ

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η τελετή των αποκαλυπτηρίων για το μνημείο των τεσσάρων πεσό...


Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας η τελετή των αποκαλυπτηρίων για το μνημείο των τεσσάρων πεσόντων αξιωματικών στο Σαραντάπορο της Ελασσόνας, κατά την πτώση του ελικοπτέρου τύπου «Χιούι» στις 19 Απριλίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρόντων μεταξύ άλλων, του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Α. Στεφανή.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των τεσσάρων αδικοχαμένων αξιωματικών.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Αποτίουμε σήμερα με τον προσήκοντα σεβασμό, τον ελάχιστον φόρο τιμής στους τέσσερις πεσόντες ενστόλους των ενόπλων μας δυνάμεων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, κατά την πτώση του ελικοπτέρου, εδώ, στο Σαραντάπορο όπου βρισκόμαστε σήμερα.

Το μνημείο αυτό αποτελεί, όπως προείπα, την ελάχιστη υποχρέωση απέναντι στη μνήμη των τεσσάρων αξιωματικών, στις οικογένειές τους, αλλά και στην ίδια την πατρίδα. Αποτελεί παράλληλα και μία διαρκή ηθική και θεσμική υποχρέωση από πλευράς πολιτείας, να εργάζεται αενάως για να αποφευχθεί στο μέλλον άλλη απώλεια ανθρώπινης ζωής εν καιρώ ειρήνης.

Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, έχουν ήδη λάβει την εξέχουσα θέση τους στο πάνθεον των ηρώων της πατρίδας μας. Κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Σαν ήρωες. Αθάνατοι!"

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης δήλωσε τα εξής: «Βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο σημείο της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο. Οι εικόνες και τα τραγικά συναισθήματα παραμένουν… ζωντανά στο μυαλό μας… στην καρδιά μας… σχεδόν δύο μήνες μετά…

Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία τόσο για τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα… Σήμερα τιμούμε τους ήρωες των ενόπλων δυνάμεων που μέχρι τελευταία στιγμή στάθηκαν προσηλωμένοι στο καθήκον για την πατρίδα… Εύχομαι για ακόμη μία φορά δύναμη και ειλικρινή συμπαράσταση στις οικογένειες τους…»

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή:

Πηγή: φωτό: onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση