GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Οι αδιάλλακτες θέσεις της Τουρκίας μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού - ΒΙΝΤΕΟ

Για ναυάγιο στη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, έκανε λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά ...


Για ναυάγιο στη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, έκανε λόγο η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στη Βουλή. «Λύση με καθεστώς κατοχής και τείχος διαίρεσης απλά δεν μπορεί να υπάρξει», επισήμανε η κυρία Γεννηματά που προσέθεσε: «χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση, εθνική συνεννόηση. Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα σε συντονισμό οφείλουμε να δημιουργήσουμε νέα ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού».
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν γίνει τεράστιες και ειλικρινείς προσπάθειες και από την Κυπριακή Δημοκρατία και από την Ελλάδα και με σημαντικές χειρονομίες «καλής θέλησης» προκειμένου να επανενωθεί το νησί. Να τελειώσει η απαράδεκτη κατοχή και να υπάρξει δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, αποδεκτή από τον κυπριακό λαό, με βάση τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οι ευθύνες της Τουρκίας και για την τελευταία αποτυχία είναι δεδομένες», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε:
«Όλοι πλέον, έστω και με αποχρώσεις και αποκλίσεις στις διατυπώσεις, συνομολογούν, ότι πρέπει να υπάρξει υπέρβαση του καθεστώτος εγγυήσεων και απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων. Μόνο η Τουρκία αρνείται να προσαρμοστεί. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι η στιγμή να περιοριστούμε στο blame game. Δεν αρκεί. Αυτό βολεύει τους εθνικιστές κάθε απόχρωσης και πλευράς».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση