GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χάος στη Βενεζουέλα - Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - ΦΩΤΟ

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας και διαδηλωτών στην πιο πρόσφατη 48ωρη απεργία που διο...


Πέντε άτομα σκοτώθηκαν σε συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Βενεζουέλας και διαδηλωτών στην πιο πρόσφατη 48ωρη απεργία που διοργάνωσε η αντιπολίτευση εναντίον των εκλογών της Κυριακής, ισχυριζόμενη ότι θα σημάνει το τέλος της δημοκρατίας στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα.

Πολλά οδοφράγματα παρέμειναν στους δρόμους που ήταν έρημοι χθες, ενώ η πανεθνική απεργία συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χθες Πέμπτη. Σε αρκετές πόλεις στην ύπαιθρο και αστικές γειτονιές της εργατικής τάξης, ωστόσο, η απεργία δεν φάνηκε να υποστηρίζεται το ίδιο ένθερμα όπως η 24ωρη απεργία της περασμένης εβδομάδας, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Και οι δύο απεργίες έγιναν με σκοπό να ασκηθεί πίεση στον αντιδημοφιλή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο να ακυρώσει την εκλογή συντακτικής συνέλευσης την Κυριακή η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναθεωρήσει το σύνταγμα και να καταργήσει τη σημερινή βουλή, όπου υπερισχύει η αντιπολίτευση.

Τουλάχιστον 108 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές από την 1η Απριλίου, όταν ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του Μαδούρο από την εξουσία.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας Καράμπομπο, δύο άτομα σκοτώθηκαν στη γειτονιά Ελ Παραΐσο του Καράκας χθες, ένας 49χρονος άνδρας και ένας έφηβος 16 ετών. Την Τετάρτη είχαν σκοτωθεί δύο άνδρες 23 και 30 ετών αντίστοιχα σε συγκρούσεις στη δυτική πολιτεία Μερίδα, και ένας 16χρονος στην φτωχή συνοικία του Καράκας, φέρνοντας τον τελικό απολογισμό νεκρών τις τελευταίες δύο μέρες σε 5. Πέντε επίσης ήταν και οι νεκροί σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας την περασμένη εβδομάδα.

Πάνω από 190 άτομα συνελήφθησαν κατά την απεργία της Τετάρτη, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ. Από τον Απρίλιο που ξεκίνησαν οι αναταραχές οι αρχές έχουν συλλάβει περίπου 4.800 άτομα, από τα οποία 1.325 παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την οργάνωση.

Οι ΗΠΑ διατάζουν τους υπαλλήλους της πρεσβείας στο Καράκας να εγκαταλείψουν τη χώρα

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών διέταξε τις οικογένειες του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας να εγκαταλείψουν τη χώρα εν όψει της εκλογής της συντακτικής συνέλευσης την Κυριακή, λόγω της οποίας έχουν ξεσπάσει βίαιες διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα. Σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε επίσης ότι εξουσιοδοτεί την εθελουσία αποχώρηση των ίδιων των στελεχών της πρεσβείας.

Ο Μαδούρο απαγορεύει τις διαδηλώσεις

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα την Παρασκευή ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και στο σχέδιό του για τροποποίηση του Συντάγματος, παρά την απαγόρευσή τους που επέβαλε η κυβέρνηση ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών την Κυριακή για την ανάδειξη των μελών της συντακτικής συνέλευσης «Το καθεστώς ανακοίνωσε την απαγόρευση διαδηλώσεων...Απαντάμε με την κατάληψη της Βενεζουέλας αύριο», ανέφερε η Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας (MUD), ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, με ανάρτηση στο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση