GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Η μόνη εντολή που πήραν οι αστυνομικοί τελευταία ήταν να κάνουν τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα

Γραπτές εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο προαύλιο του κοινοβ...


Γραπτές εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως δήλωσε σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Η μόνη εντολή που πήρε η αστυνομία τελευταία ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα κι αυτό από μόνο του είναι απαράδεκτο και προκαλεί αντιδράσεις μέσα στην ίδια την αστυνομία» τόνισε, και είπε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα εφαρμόζει τον νόμο και την τάξη και θα δίνει ξεκάθαρες εντολές στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε παράλληλα πως υπάρχει σήμερα μια εξοργιστική ανοχή σε όλες τις ακροαριστερές ομάδες και επαναφέρουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για να τους διευκολύνουν στην κατασκευή βομβών.

«Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος που έκανε πορεία στα Εξάρχεια με καλάσνικοφ. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και ο πρόεδρος της Βουλής να κλείνει το μάτι. Θα στείλω επιστολή και θα του ζητήσω γραπτές απαντήσεις για το τι έγινε. Υπάρχει μια εξοργιστική ανοχή στις αναρχικές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Όταν ανεχόμαστε ένα ΚΕΠ αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πλατείας, καταλήψεις, εμπόριο ναρκωτικών, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, όλο αυτό μας βολεύει. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια» υποστήριξε.

Επικριτικός κατά της κυβέρνησης ήταν και για το ζήτημα που έχει προκύψει με τη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας πως ο ίδιος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον θεσμό.

«Αυτό που έχει συμβεί στη Δικαιοσύνη ουδέποτε έχει ξαναγίνει στη μεταπολίτευση. Ουδέποτε είχαμε πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει θεσμικό εμπόδιο τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Εδώ υπουργοί βγαίνουν και υβρίζουν ανοιχτά τους δικαστές... Πρωτοφανή πράγματα ... Η διάκριση των εξουσιών έχει στον πυρήνα της την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» είπε, προσθέτοντας πως « αν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας φαντάζεται τον εαυτό του ως μονοπρόσωπη εξουσία καλό είναι να ξυπνήσει. Κινδυνεύει ο ίδιος να πιστέψει τα παραμύθια του. Το σημαντικό δεν είναι τι πιστεύει, αλλά τι πιστεύουν αυτοί που τον ακούνε».

Μιλώντας για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «φορολογικό τσουνάμι» που γονατίζει τους πολίτες, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως το πρώτο 7μηνο του '15 επέλεξε την τυφλή σύγκρουση την οποία την πληρώσαμε ακριβά, όπως είπε.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι φόροι της περιόδου 2017 -22 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου 6μηνου του 15, επισημαίνοντας πως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθάρισε πως θα γίνει κάποια στιγμή εξεταστική επιτροπή σημειώνοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν δρούσε μόνος του.

«Παρουσίασε το πρόγραμμά του για παράλληλο νόμισμα και έξοδο χώρας από το ευρώ στο υπουργικό συμβούλιο και μέχρι τελευταία στιγμή υπήρχε σχέδιο Β΄ στο μυαλό του πρωθυπουργού. Πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι έγινε στο καταστροφικό 7μηνο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως οι εκλογές δεν είναι ποτέ «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και επανέλαβε το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας πως όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για τη χώρα.

«Η οικονομία το '17 δεν έφτασε ακόμα εκεί που ήταν στο τέλος του '14. Επιβλήθηκαν δισ. πρόσθετα μέτρα. Η οικονομία δεν ανακάμπτει. Ουσιαστικές επενδύσεις δεν γίνονται» υποστήριξε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές χωρίς λόγο, καθώς η Ελλάδα δανείστηκε κοντά στο 5%, όταν η Πορτογαλία πολύ λιγότερο. «Αυτή η διαφορά είναι το κόστος Τσίπρα-Βαρουφάκη» είπε, για να συμπληρώσει πως ο πρωθυπουργός δεν πέτυχε κανένα από τους στόχους που είχε θέσει στη διαπραγμάτευση.

«Προφανώς, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνει η χώρα σε κανονικότητα, αλλά δεν εξασφαλίζει προϋποθέσεις ανάπτυξης. Θεωρώ θετικό ότι μετά από τεράστιες περιπέτειες και εσωτερικές αναζητήσεις ο λόγος του κ. Τσίπρα προτάσσει για πρώτη φορά τη σημασία ιδιωτικών επενδύσεων και ανάπτυξης που δεν είναι κρατικοδίαιτη. Το θέμα είναι αν αυτό υπηρετείται από αυτά που κάνει ο Τσίπρας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε πως πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας.

«Ολοι θυμούνται τα ψέματα που είπε. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό πως «κλείνει το μάτι» σε συντεχνίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση