Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

  Στουρνάρας: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη


  Οι θεσμοί μας υστερούν, τονίζει σε συνέντευξή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

  "Οι θεσμοί μας υστερούν. Οι Έλληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν, διότι οι θεσμοί τους βοηθούν. Βέβαια υπάρχει μεγάλη πρόοδος. Ακόμα όμως υπάρχουν οχυρά κατά της αριστείας. Αυτό είναι μεγάλο λάθος" επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της "Αccenture Greece".

  O κ. Στουρνάρας προσθέτει: "Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη για παράδειγμα. Αυτό είναι σημαντικό λάθος. Υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν τα πανεπιστήμια χωρίς αξιολόγηση. Και αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Τα σχολεία ακόμα. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι φοβούνται τον ανταγωνισμό. Αυτό είναι λάθος. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμα που θέλουν κλειστά επαγγέλματα, που θέλουν πολύ περιορισμένα ωράρια λειτουργίας. Είμαστε μια τουριστική χώρα, κερδίζουμε από ανοιχτά ωράρια λειτουργίας, δεν χάνουμε. Θυμηθείτε πόσο κέρδισε η χώρα από το γεγονός ότι απελευθέρωσε την κρουαζιέρα".

  Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επισημαίνει παράλληλα ότι "το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο λαϊκισμός" προσθέτοντας ότι "λαϊκισμός δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο, υπάρχει και στον ευρωπαϊκό Βορρά".

  "Χρειαζόμαστε πολιτικούς που να έχουν το θάρρος της γνώμης και να λένε την αλήθεια, την αλήθεια στον ευρωπαϊκό Νότο και στην Ελλάδα και στην Ιταλία και στην Πορτογαλία" τονίζει ο κ. Στουρνάρας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Στουρνάρας: Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ήθελαν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη Rating: 5 Reviewed By: Press- gr