GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων πυροσβεστών στη Βουλή - ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 9 το πρωί συμβασιούχοι πυροσβέστες στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας ανανέωση της ...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 9 το πρωί συμβασιούχοι πυροσβέστες στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας ανανέωση της σύμβασης για τους 1.320 εποχικούς, το επίδομα σε περίπτωση τραυματισμού και μια σειρά άλλα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι στήριξαν την κυβέρνηση και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, «χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες» και «με αίσθημα ευθύνης», τα χρόνια προβλήματα του κλάδου παραμένουν άλυτα.
«Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια της διαπραγμάτευσης με σύνεση και υπομονή χάριν του σκοπού, που υπηρετούμε, της προστασίας των συμφερόντων του κλάδου μας» αναφέρει η ανακοίνωση, κάνοντας μνεία και στους 22 συμβασιούχους πυροσβέστες «των 650 ευρώ», που έχασαν την ζωή τους στο καθήκον και καταλήγει:
«Ακολουθούμε πλέον το μόνο επιβεβλημένο εκ των πραγμάτων μονόδρομο, ο οποίος είναι ο αγώνας των κινητοποιήσεων».
Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ζητούν:
1.Ανανέωση της σύμβασης των 1.320 εποχικών-συμβασιούχων με 12 μήνες εργασία εκ των οποίων θα καλύπτουν 6 μήνες καταστολή και 6 μήνες πρόληψη.
2.Ανανέωση του πίνακα των επιτυχόντων- επιλαχόντων του 2011 για την λίστα των εξ εποχικών.
3.Πλήρης εναρμόνιση των καθηκόντων των εναπομείναντων Π.Π.Υ. με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.
4.Ανανέωση της θητείας των εναπομεινάντων Π.Π.Υ. έως κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.
5.Αμεση υλοποίηση του Ν. 3938/2011 για την μονιμοποίηση των ήδη αξιολογημένων 2097 ΠΠΥ τριετούς ανανέωσης.
6.Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
7.Καταβολή επιδόματος 300 ευρώ στους Π.Π.Υ, που τυχόν τεθούν λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας ή ένεκα αυτής σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου, όπως ισχύει και στο μόνιμο προσωπικό.




Πηγή/Πηγή φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση