GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τσίπρας απαντά στον Βαρουφάκη: Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν η επιλογή ανθρώπων για θέσεις-κλειδιά

Έμμεση απάντηση σε όσα αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο βιβλίο του, δίνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο πρωθυπουργ...


Έμμεση απάντηση σε όσα αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο νέο βιβλίο του, δίνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» τονίζει στη συνέντευξη και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία επανέρχεται... Σιγά, σιγά, κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να συμβεί, θα συμβεί. Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση… Και στο τέλος αυτό είναι που θα κριθεί».
Υπογραμμίζει ότι  η μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Αύγουστο του 2018, όταν, μετά από 8 χρόνια, θα βγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνή εποπτεία. Σημειώνει, ωστόσο, ότι με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα, αυτό είναι κάτι που ο μέσος Έλληνας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει.
Κάνοντας απολογισμό της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας λέει: «Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα καμία εμπειρία ή αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες. Νομίζω ότι, τώρα, έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που είχα αρχικά»
O κ. Τσίπρας, με διάθεση αυτοκριτικής παραδέχεται ότι έκανε λάθη και μάλιστα μεγάλα λάθη.
«Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη» λέει, προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο λάθος του μπορεί να ήταν «η επιλογή ανθρώπων για θέσεις-κλειδιά». Η εφημερίδα σημειώνει πως αυτή η φράση του αποτελεί ευθεία αναφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, του οποίου το σχέδιο ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «τόσο ασαφές που δεν αξίζει καν να συζητάμε γι’ αυτό».
Σήμερα, ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να μιλήσει ούτε για τον Βαρουφάκη ούτε για τον Σόιμπλε, γράφει ο Guardian. «Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει ιστορία με διαφορετικό τρόπο» τονίζει, σημειώνοντας πως το σχέδιο Β που παρουσίαζε ήταν «απλά αδύναμο και αναποτελεσματικό».
Ο Αλέξης Τσίπρας λέει επίσης ότι για τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «ήταν το alter ego του. «Τον αγαπούσε. Τον σεβόταν πάρα πολύ και τον σέβεται ακόμα», επισημαίνει.
Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι παρότι η αρχική στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια πολιτική σύγκρουσης , η εγκατάλειψη του ενιαίου νομίσματος και, κατ 'επέκταση, η έξοδος από την Eυρωζώνη ουδέποτε τέθηκε στο τραπέζι, «Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε πού;… Σε άλλο γαλαξία; Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Χωρίς αυτό, πώς θα μοιάζει η Ευρώπη;' Θα χάσει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της. Εκτός αυτού, το Grexit θα αποτελούσε αποδοχή του « σχεδίου τιμωρίας» του Σόιμπλε» συμπληρώνει ο πρωθυπουργός .

1 σχόλιο

  1. Aκούω ότι ο Βαρουφάκης έχει μαγνητοφωνήσεις !!! ΕΕΕΕ ΚΑΙ;;;

    Η ΒND της Γερμανίας ,η DGSE της Γαλλίας, η MSS της Κίνας, η Μ16-SIS της Αγγλίας,η CIA με την NSA ,η Μοssad του Ισραήλ, η FSB MVD, FSO, SVR, FSKN πρώην KGB της Ρωσίας και πολλές πάρα πολλές άλλες μυστικές υπηρεσίες ΠΕΡΙΜΈΝΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ να τους πει τι λέγανε ΟΛΕΣ οι Ελληνικές κυβέρνησης από την σύσταση αυτού του κράτους !!!!!

    Θα σας πω τι και πως λειτουργεί όλος αυτός ο ιστός μιας και γνωρίζω από μέσα την κατασκευή του ΚΆΠΟΙΑ στιγμή ..Ωμός ΕΝΑ ΚΟΥΝΟΎΠΙ να πετάξει ακούγετε το φτερούγισμα του...η νομίζετε ότι έπεσε έτσι όπως έλεγε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας για το Airbus Α320 ΌΤΙ ο συγκυβερνήτης είχε κλειδωθεί μέσα στο πιλοτήριο και εσκεμμένα έριξε το Airbus Α320, ΑΥΤΆ είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Brice Robin, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των NYT...Ότι 28χρονος Andreas Lubitz, Γερμανικής υπηκοότητας συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου δεν άνοιξε στον πιλότο που χτύπαγε μανιωδώς τη πόρτα του πιλοτηρίου...

    Κλείδωμα πλοήγησης από εδάφους λέγετε..ΑΥΤΆ για να μην σας δουλεύουν..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση