GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κονγκό: Ένοπλοι απήγαγαν δύο Καθολικούς ιερείς

Ένοπλοι απήγαγαν δύο Καθολικούς ιερείς στο γεμάτο αναταραχές ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σε μια περιοχή όπου για ...


Ένοπλοι απήγαγαν δύο Καθολικούς ιερείς στο γεμάτο αναταραχές ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σε μια περιοχή όπου για δύο και πλέον χρόνια έχουν γίνει σφαγές από αγνώστους, είπαν χθες εκπρόσωποι της συνόδου των επισκόπων της χώρας.

Οι δύο ιερωμένοι - ο Τσαρλς Κιπάσα και ο Ζαν-Πιέρ Ακιλιμάλι - απήχθησαν από την περιοχή Μπουνιούκα, μεταξύ των πόλεων Μπουτέμπο και Μπένι, από μια ομάδα περίπου 10 ένοπλων το βράδυ της Κυριακής.

"Οι ιερείς είναι άνθρωποι του Θεού οι οποίοι αφιερώνουν τη ζωή τους στο καλό του λαού χωρίς πολιτική σκοπιμότητα. Όταν τους βλάπτει κανείς, βλάπτει την κοινότητα που υπηρετούν", είπε σε δήλωσή της η Εθνική Επισκοπική Σύνοδος του Κονγκό (CENCO).

Η σύνοδος κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν ό,τι το δυνατόν ώστε να ελευθερωθούν οι δύο ιερείς. Σύμφωνα με τη δήλωση, άλλοι τρεις ιερείς που έχουν απαχθεί από την περιοχή τον Οκτώβριο του 2012 δεν έχουν ελευθερωθεί ακόμα.

Οι ανατολικές συνοριακές περιοχές της χώρας, όπου βρίσκονται τα πολυτιμότερα κοιτάσματα μεταλλευμάτων, αποτελεί πυριτιδαποθήκη εθνοτικών εντάσεων και έχουν αποτελέσει σκηνικό επανειλημμένων εμφυλίων και επαναστάσεων για πάνω από δύο δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση