GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Ο σωστός αντιπυρικός σχεδιασμός, πρέπει να ξεκινά στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου

Τα χωριά που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, επισκέφθηκε κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Λακωνία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσ...


Τα χωριά που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, επισκέφθηκε κατά τη διήμερη περιοδεία του στη Λακωνία ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέπτομαι τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Μια πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε παραπάνω από 25.000 στρέμματα, χιλιάδες ελαιόδεντρα, ενώ χάθηκαν και πολλά ζώα.

Αυτήν τη στιγμή δεν έχει τόσο σημασία η αναζήτηση των ευθυνών όσο η υποστήριξη των ανθρώπων αυτών στην αποκατάσταση των ζημιών. Γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ. Η, όσο το δυνατόν, πιο αποτελεσματική τροφοδοσία των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές. Και, βέβαια, ο σχεδιασμός ενός πλαισίου κινήτρων για να μπορέσουν να ξαναφυτέψουν οι άνθρωποι αυτοί τις ελιές τους και συν το χρόνο να ξαναδημιουργηθούν αυτοί οι θαυμάσιοι υπεραιωνόβιοι ελαιώνες, οι οποίοι χάθηκαν σε αυτήν την καταστροφική πυρκαγιά.

Καθώς βρισκόμαστε ακόμα στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, θέλω - για άλλη μια φορά - να επισημάνω ότι η πρόληψη των πυρκαγιών είναι πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ πιο οικονομική από την αποκατάσταση εκ των υστέρων.

Θέλω να συγχαρώ, και με αυτήν την ευκαιρία, τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι - και σε αυτήν εδώ τη φωτιά - κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς.

Να συγχαρώ το Δήμαρχο και όλο το προσωπικό, διότι και αυτοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας περιορισμού αυτής της μεγάλης πυρκαγιάς. Και να επαναλάβω, έστω και αν βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, ότι ο σωστός σχεδιασμός θα πρέπει να αποτελεί απόλυτη εθνική προτεραιότητα σε μια χώρα, η οποία θα βιώνει κάθε καλοκαίρι καταστροφικές πυρκαγιές.

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, δυστυχώς, εντείνεται. Και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ολοένα και πιο έντονα, ακραία φαινόμενα. Και - λυπάμαι που θα το πω - η χώρα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ας κάνουμε, επιτέλους, μια φορά πράξη τα πορίσματα της Επιτροπής της Βουλής. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπάρχει ένας σωστός αντιπυρικός σχεδιασμός, ο οποίος πρέπει να ξεκινά στο τέλος κάθε αντιπυρικής περιόδου και όχι στην αρχή της επόμενης, έτσι ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, τον εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο δασικό μας πλούτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση