GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επτά μυστικά για βελούδινη πλάτη χωρίς ακμή

Επιτέλους καλοκαίριασε και εσύ θέλεις να βάλεις εκείνο το υπέροχο, εξώπλατο φόρεμα , το λατρεμένο σου tank top και φυσικά το αποκαλυπτικ...


Επιτέλους καλοκαίριασε και εσύ θέλεις να βάλεις εκείνο το υπέροχο, εξώπλατο φόρεμα , το λατρεμένο σου tank top και φυσικά το αποκαλυπτικό μπικίνι που μόλις αγόρασες! Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα… η ακμή στην πλάτη σου, που σε ταλαιπωρεί. Μην αγχώνεσαι, η βελούδινη πλάτη «κρύβεται» πίσω από 7 θαυμαουργά tips!

1.Μετά την άσκηση μην ξεχνάς να σκουπιστείς. Η φυσική τριβή τους δέρματος μπλοκάρει τους πόρους, τους «φράζει» και στη συνέχεια το δέρμα «ξεσπά» δημιουργώντας ακμή. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν φοράτε το αθλητικό σας σουτιέν ή κάποιο στενό αθλητικό ρούχο και ιδρώσετε. Τότε η τριβή του ρούχου πάνω στο ιδρωμένο δέρμα μπορεί να δημιουργήσει σπυράκια. Εάν λοιπόν, δεν μπορείτε να κάνετε ένα ντους –αμέσως μετά την άσκηση- έχετε πάντα μαζί σας μαντηλάκια με σαλυκιλικό ή γλυκαντικό οξύ, ιδανικά για να σκουπιστείτε και να απομακρύνετε τον ιδρώτα που θα «φράξει» τους πόρους σας.

2. Όταν ταξιδεύεις να έχεις πάντα μαζί σου το σαπούνι σου ή το αφρόλουτρό σου. Πόσες φορές δεν έχουμε ξεχάσει να πάρουμε μαζί το σαπούνι μας στις διακοπές και έχουμε χρησιμοποιήσει προϊόντα του ξενοδοχείου; Αρκετές! Αυτά τα προϊόντα λοιπόν, μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα μας. Ο λόγος; Είναι πολύ «σκληρά» και στεγνώνουν το δέρμα μας, το οποίο για να προστατευτεί δημιουργεί περισσότερη λιπαρότητα!

3.Μην αφήνεις τα βρεγμένα μαλλιά σου να ακουμπούν στην πλάτη σου. Το να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο χωρίς σεσουάρ, είναι πολύ καλό για τα μαλλιά σου. Όχι όμως και για την πλάτη σου. Γιατί το leave in κοντίσιονερ –που αρκετές από εμάς βάζουμε- σε συνδυασμό με την υγρασία των μαλλιών, διαπερνά το δέρμα της πλάτης και δημιουργεί ακμή! Γι’ αυτό πάντα κάντε τα μαλλιά σας έναν χαλαρό κότσο και πιάστε τα ψηλά ούτως ώστε να μην ακουμπούν βρεγμένα στην πλάτη σας.

4. Πιο «έξυπνο» ντους. Αν διαπιστώσετε σημάδια ακμής στην πλάτη σας, αρχίστε να χρησιμοποιείτε ένα πιο εξειδικευμένο καθαριστικό σώματος, αντί του συνηθισμένου σαπουνιού ή αφρόλουτρου που χρησιμοποιείτε. Προϊόντα που περιέχουν σαλυκιλικό οξύ και απολεπιστικά μικροσφαιρίδια, μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στην αντιμετώπιση της ακμής.

5. Μασάζ πλάτης. Πολύ βοηθητικές στην καταπολέμηση της ακμής, έχουν αποδειχθεί και οι συσκευές που κάνουν μασάζ και ταυτόχρονα απολέπιση και βαθύ καθαρισμό στο δέρμα.

6. Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας. Εάν το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και επιμένει, η επίσκεψη στον δερματολόγο σας –που θα σας συστήσει μια θεραπευτική αγωγή- κρίνεται απαραίτητη.

7. Εάν είναι επείγον… Θέλετε να πάτε σε ένα event και το ρούχο που θα βάλετε αποκαλύπτει την πλάτη σας, που είναι γεμάτη σπυράκια; Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας και ζητήστε του να σας κάνει χημικό πήλινγκ ή μια πιο ελαφριά θεραπεία με μηχάνημα που «ελευεθρώνει» τους φραγμένους πόρους και αποκαλύπτει ένα λαμπερό και φωτεινό δέρμα.

Πηγή: marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση