Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

  Δημοκρατική Συμπαράταξη: Τροπολογία – ντροπή της κυβέρνησης για το προσφυγικό


  Με ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτηρίζει ντροπή την τροπολογία της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

  «Η τροπολογία της κυβέρνησης προσπαθεί να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις δικές της πολεοδομικές και άλλες παραβάσεις στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Μεταξύ άλλων:

  Χρεώνει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις ιδιοκτησίες πολιτών στην Ειδομένη στους πρόσφυγες. Οι ζημιές χρεώνονται στους πρόσφυγες και ο λογαριασμός στους νόμιμους μετανάστες με επιχειρήματα και συμβολισμούς που προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη. Το είχαν κάνει πριν λίγο καιρό και για την Μόρια. Τι κι αν τότε αντέδρασαν κόμματα, οργανώσεις δικαιωμάτων και μεταναστών. Αμετανόητοι...», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη και συνεχίζει:

  «Οι συνθήκες συνωστισμού εντός των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι εκτός πλαισίου λογικής αλλά και νομιμότητας. Είναι πηγή κινδύνων για τους ίδιους τους πρόσφυγες αλλά και την ασφάλεια στην περιοχή. Έχουν ήδη χαθεί ανθρώπινες ζωές και τα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, επεισόδια είναι στην ημερήσια διάταξη. Αυτές ακριβώς τις συνθήκες συνωστισμού νομιμοποιεί και παγιώνει η κυβέρνηση με την πρώτη παράγραφο της τροπολογίας που κατέθεσε. Αντί για αποσυμφόρηση των νησιών επιλέγουν την περαιτέρω συμφόρηση των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Αφού έφτιαξαν την πυριτιδαποθήκη τώρα ετοιμάζουν το φυτίλι».

  Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία και «να δώσει νόμιμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Δημοκρατική Συμπαράταξη: Τροπολογία – ντροπή της κυβέρνησης για το προσφυγικό Rating: 5 Reviewed By: Press- gr