GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!" ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΨΑΝ φωτιές (και...διαγραφές) Χατζηδάκης και Κεραμέως

Constantino Korikis     Με πολυ αγάπη στους φιλους Νεοδημοκρατες και με αφορμή τη επίθεση φιλίας στην "πραγματική αριστερά" α...

  Με πολυ αγάπη στους φιλους Νεοδημοκρατες και με αφορμή τη επίθεση φιλίας στην "πραγματική αριστερά" απο Κεραμεως και Χατζηδάκη. Οι πιθανότητες να ξαναγίνει στην Ελλάδα Υπουργός Οικονομικών ο Βαρουφάκης είναι απείρως περισσότερες από το να ψηφίσει εστω και ενας πραγματικός αριστερός ΝΔ, με αρχηγό Μητσοτάκη και αντιπρόεδρο Άδωνι. Εύχομαι και απλα προσεύχομαι οι δηλώσεις αυτές να μην είναι μέρος μιας κεντρικής στρατηγικής.






Δημήτρης Αλικάκος Με αφορμή αυτό (το οποίο διέγραψε στη συνέχεια).


Ούτε η Αριστερά, ούτε η Δεξιά, έχουν δώσει αγώνες για τον τόπο.
Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν έφτασαν ποτέ σε εκείνο το σημείο που αξίζουν την απόλυτη ταύτιση με τις λέξεις "αγώνες για τον τόπο".
Αγώνες έχουν δώσει κάποια πρόσωπα, και από την Δεξιά, και από την δημοκρατική Αριστερά (και το Κέντρο, εννοείται).
Ό,τι κατάφερε η Ελλάδα, μετά τον πόλεμο, το οφείλει κυρίως σε πρόσωπα. Όχι σε συλλογικότητες.
Πρόσωπα που μπορεί να ανήκαν, ή όχι, σε κόμματα και ιδεολογίες.
Κοινό σημείο όλων η αγάπη για τον τόπο, η γνώση του αντικειμένου και η ανιδιοτέλεια.

Φωτης Παλλας
Η κ.Κεραμεως ειχε την τολμη να καταγραψει μια αληθεια.Συγχαρητηρια για την κινηση της.
Αυτοακυρωθηκε,δυστυχως,οταν μετα την εξαλλη επιθεση φανατικων ταλιμπαν της Δεξιας,εδεησε να την εξαφανισει.
Σε λιγο θα μας βγαλετε και εκτος Νομου.Και επειδη ειναι πολυ της μοδας,λογω Συριζα,να δερνετε την Αριστερα μηπως να θυμηθουμε και μεις ποιου κομματος οπαδοι και ψηφοφοροι ησαν οι Γκοτζαμανης,Εμμανουηλιδης,Μητσου,Παπαδοπουλος,Παττακος,Μακαρεζος,Ιωαννιδης και αλλα χριστεπωνυμα παιδια?

Kyriakos Melas
Έγκλημα της Κεραμέως γιατί αναφέρθηκε στους αγώνες της αριστεράς και στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αριστερά. Και μάλιστα η επίθεση να γίνεται από όψιμους φιλελεύθερους κυκλους της ΝΔ, που μετά από διαδρομή δεκαετιών στον ιδεολογικό χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, ανακάλυψαν εσχάτως τον οικονομικό φιλελευθερισμό σαν θεία αποκάλυψη. Και οποία υποκρισία ή αφέλεια, όταν παραβλέπουν ότι η κρυφή σημερινή συμπόρευση του κυρίαρχου Καραμανλικού βραχίονα με το συριζανελίτικο μόρφωμα έχει την σφραγίδα και τα εθνολαϊκιστικά χαρακτηριστικά της.... πατριωτικής λαϊκοδεξιάς!!

Βασίλης Δεληγκάρης
Οι αγώνες και οι διωγμοί της αριστεράς στην Ελλάδα υπήρξαν και ήταν αληθινοί. Το όνειρο, στις χώρες του "υπαρκτού'' μπορεί να αποδείχθηκε εφιάλτης και οι ηγεσίες της αριστεράς λίγες και τραγικές, όμως εκατοντάδες χιλιάδες αριστεροί στην Ελλάδα, φυκακίστηκαν, εκτοπίστηκαν, εκτελέστηκαν, κατέστρεψαν τις ζωές τους, πιστεύοντας βαθιά ότι αγωνίζονται για το δίκιο, την ελευθερία και την προκοπή. Το ιστορικό, αξιακό αυτό φορτίο του λαού μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εγκαταληφθεί στα χέρια ενός απατεώνα ψευτοαριστερού καραγκιόζη, που ανέβηκε στην εξουσία με το ψέμα, την παραπλάνηση και την αναπαραγωγή ενός νέου εθνικού διχασμού. Αν εκεί στη ΝΔ πέσετε θύματα της δεξιάς εμφυλιοπολεμικής παράδοσης και λογικής που υπάρχει στο κόμμα σας, να είστε βέβαιοι πως θα το έχετε χάσει το παιχνίδι. Αλλά κυρίως το θέμα είναι πως αυτή η χώρα δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι!

Yannis Koutsomitis
Eιπώθηκαν πολλά σήμερα για τη φράση της Νίκης Κεραμέως και τους "αγώνες της Αριστεράς".
Επειδή οι νεότεροι έχουν δει μόνο την άσχημη πλευρά της Αριστεράς, ήταν λογικό να υπάρξουν αντιδράσεις.
Πέρα από το τι σημαίνει η λέξη "αγώνες", αυτό που μπορούμε και πρέπει όλοι να παραδεχτούμε είναι ότι η Αριστερά έχει συμβάλει σε κάτι πολύ σημαντικό για τη χώρα: στο πολιτειακό.
Αν δεν ήταν η Αριστερά, είναι πολύ πιθανό να είχαμε ακόμη βασιλευομένη (ημι)Δημοκρατία.
Σήμερα το πολιτειακό είναι κάτι το αυτονόητο για τη Δημοκρατία μας, αλλά για 50 περίπου χρόνια δεν ήταν καθόλου έτσι. Το πολιτειακό αποτέλεσε μια από τις σοβαρές αιτίες για τον εμφύλιο και τον εθνικό διχασμό.
Κάποιοι θα πούνε "ίσως να ήταν καλύτερα με τον βασιλιά". Μέγα λάθος. Εκείνο το πολίτευμα ήταν για χώρα μειωμένης δημοκρατικής κυριαρχίας.
Η Αριστερά συνέβαλε καίρια στην επικράτηση του πολιτεύματος που έχουμε σήμερα, που είναι (παρ' όλα τα ελαττώματα) η καλύτερη μορφή πολιτεύματος που είχε ποτέ η Ελλάδα.
Για τα λάθη και τα εγκλήματα της Αριστεράς ας μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.
--------------------------
Αντίδραση ήρθε και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Γιάννη Κεφαλογιάννη με tweet.
«Όπου κυβέρνησε η Αριστερά υπό οποιαδήποτε μορφή της,η κατάληξη ήταν μία για τους λαούς:καταστροφή,φτώχεια, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», έγραψε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.


1 σχόλιο

  1. Γιατί τρέμουν όλοι τον Ρουβίκωνα;

    Καταρχήν θα πρέπει να επαναλάβουμε για χιλιοστή φορά ότι ο Ρουβίκωνας δεν έκανε τίποτα μεμπτό... Με όσους δικηγόρους και να επικοινωνήσαμε μας εξηγούσαν ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί σοβαρό ποινικό αδίκημα για τη συμβολική είσοδο στο προαύλιο χώρο της βουλής, ακόμη και αν κάποιος προσφύγει στο άρθρο περί διατάραξης κοινής ειρήνης (189ΠΚ) – γεγονός, που όπως μας είπαν, θα έκανε κάθε σοβαρό δικηγόρο να ντρέπεται...

    Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία έχει φτάσει σε τέτοια σημεία παραλογισμού ώστε μιλά για απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος – φρασεολογία που θα περίμενε κανείς μόνο από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας και –οριακά– από τον Ερντογάν στην Τουρκία.

    Αυτό που φοβίζει το πολιτικό κατεστημένο του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλων υπαλλήλων των δανειστών, είναι ότι οι δράσεις του Ρουβίκωνα θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν και να λάβουν μαζικά χαρακτηριστικά.... Και τότε, νομιμοποιημένες πλέον από την κοινωνία, θα απειλούσαν το θεατράκι που έχουν στήσει ορισμένοι στη Βουλή, παίζοντας προκαθορισμένους ρόλους του καλού και του κακού, του ακροδεξιού που παρουσιάζεται σαν δεξιός και του νεοφιλελεύθερου που ντύνεται αριστερός.

    Όταν μια μικρή ομάδα νέων ανθρώπων μπορεί να προκαλεί τέτοιο πανικό στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο καταλαβαίνεις το επίπεδο της σήψης αλλά και της πολιτικής αμηχανίας των κυβερνώντων...

    Ο Ρουβίκωνας είναι μια ελάχιστη σχισμή στον τοίχο της φαινομενικής απάθειας και αδράνειας της ελληνικής κοινωνίας... Και αν φέρεις το μάτι σου πολύ κοντά θα μπορέσεις να διακρίνεις, από την άλλη πλευρά, ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί...

    Ο Ρουβίκωνας αποτελεί ένα από τα πιο υγιή τμήματα που προέκυψαν στον ευρύτερο χώρο του αντιεξουσιαστικού χώρου και της επαναστατικής αριστεράς εδώ και χρόνια... Μακριά από τους «χουλιγκάνους», που κατά διαστήματα παρεισφρέουν σε αναρχικές ομάδες και απέχοντας έτη φωτός από τις αγκυλώσεις της παραδοσιακής αριστεράς, εκφέρει με τις δράσεις του βαθιά πολιτικό λόγο που αγκαλιάζει τις ανησυχίες και την οργή της πλειονότητας της κοινωνίας....

    Είναι η πιο γνήσια προσπάθεια μεταφοράς στην ελληνική πραγματικότητα της μακράς παράδοσης του ευρωπαϊκού μαχητικού συνδικαλισμού..Επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται για κάποιου είδους πολιτικής αστοχίας... Ο φόβος τους είναι αληθινός και πρέπει να μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση