GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκινεί η δύναμη της θέλησης του Αντώνη Τσαπατάκη - Η συγκλονιστική φωτογράφιση

Ήταν το 2006 όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, τραυματίστηκε σοβαρά και απέκτησε παραπληγία. Ο λόγος για τον Αντώνη Τσαπατάκη π...


Ήταν το 2006 όταν έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, τραυματίστηκε σοβαρά και απέκτησε παραπληγία.
Ο λόγος για τον Αντώνη Τσαπατάκη που σε ηλικία 18 ετών, ήρθε αντιμέτωπος με την πιο δυνατή πρόκληση της ζωής του. Έντεκα χρόνια αργότερα, ο Χανιώτης Παραολυμπιονίκης κολυμβητής έχει αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία των ΑμεΑ.
Πρόσφατα, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέβασε μια φωτογραφία μέσα από μια πισίνα στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο μιας επίσημης φωτογράφησης. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στέκεται όρθιος, ενώ πίσω του βρίσκεται το αμαξίδιό του. Πρόκειται για μια φωτογραφία που αποτυπώνει τον ψυχισμό αυτού του νέου, αλλά και το πάθος του για να συνεχίσει να αγωνίζεται.
«Ήταν ανταλλαγή...Έδωσα την δύναμη του περπατώ και πήρα την υπερδύναμη του να βοηθάω τους άλλους να «περπατούν» μεταφορικά και κυριολεκτικά...Η μόνη απτή ανάμνηση, οι λιγοστές φωτογραφίες.Υπάρχει όμως και η "συναισθηματική" ανάμνηση, όπως λέω. Αυτή που βιώνω όταν είμαι μέσα στη πισίνα. Εκεί που γαλουχήθηκα από τα 5 μου. Εκεί που νίκησα, έχασα, αλλά ξανανίκησα.
Εκεί που στα 18 μου έγινε η «ανταλλαγή» και πάλι όμως νίκησα, έχασα αλλά θα ξανανικήσω. Εκεί που κάθε μέρα θυμάμαι να περπατάω, ώσπου κάνω τα πρώτα μου βήματα ξανά..», γράφει ο ίδιος στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία.
Στο παρελθόν, ο Αντώνης Τσαπατάκης είχε δηλώσει σχετικά με τον τραυματισμό του: «Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Ούτε ο Θεός μου είπε να πηγαίνω με 800, ούτε 18 χρονών να καβαλάω μηχανή 1,000 κυβικά να το παίζω γαμπρός και να κα…ντίζω, ούτε τίποτα. Εγώ έτρεξα, εγώ φταίω κι εγώ θα το αντιμετωπίσω. Όπως μάγκας νόμιζα ότι είμαι τότε, έτσι μάγκας θα είμαι και τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση