GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Παλαιστίνιοι διακόπτουν τις επίσημες επαφές με το Ισραήλ εξαιτίας των μέτρων ασφαλείας στην Πλατεία των Τεμενών

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωσε την αναστολή των επίσημων επαφών με το Ισραήλ ζητώντας την άρση των νέων μέτρων ασφαλε...


Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωσε την αναστολή των επίσημων επαφών με το Ισραήλ ζητώντας την άρση των νέων μέτρων ασφαλείας που εφάρμοσαν οι ισραηλινές αρχές περιμετρικά της Πλατείας των Τεμενών ( Όρος του Ναού).
Κυριότερο αγκάθι μεταξύ των δύο πλευρών αποτελεί η απόφαση των ισραηλινών αρχών να τοποθετήσουν ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων προκειμένου να προλαμβάνουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών πολιτών.
«Εξ ονόματος της παλαιστινιακής ηγεσίας, ανακοινώνω την αναστολή όλων των επαφών με την ισραηλινή πλευρά σε κάθε επίπεδο έως το Ισραήλ να δεσμευτεί ότι θα άρει όλα τα μέτρα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού γενικά και ειδικά στην Ιερουσαλήμ και στο τέμενος Αλ Άκσα και ότι θα διατηρήσει το υφιστάμενο καθεστώς» τόνισε ο Παλαιστίνιος ηγέτης.
Ο Αμπάς έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στον απόηχο των συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων όπου έχασαν την ζωή τους 3 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση