GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψάχνουν λύση υπουργείο και ΚΑΣ μετά τον θόρυβο που ξέσπασε

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος του Συλλόγου "Η ΕΛΠΙΔΑ" σχετικά με την παραχώρηση του Ηρωδεί...


Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος του Συλλόγου "Η ΕΛΠΙΔΑ" σχετικά με την παραχώρηση του Ηρωδείου τον προσεχή Σεπτέμβριο για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αναζητούν λύση.

"Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναζητά εναλλακτική πρόταση σε συνεννόηση με τον Σύλλογο "Η ΕΛΠΙΔΑ", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

"Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο εξέτασε αιτήματα φορέων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) κατά τη φθινοπωρινή περίοδο του 2017. Ο αριθμός των αιτημάτων φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφτασε τα 54 αιτήματα, αριθμός σχεδόν διπλάσιος όλων των περασμένων ετών. Το πλήθος των αιτημάτων εξετάστηκε κατ΄ αρχάς από την ειδική επιτροπή που συγκροτείται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αποδέχτηκαν τις προτάσεις της ειδικής Επιτροπής εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Κατά την αντιμετώπιση του αιτήματος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ», ελήφθη υπ΄ όψιν το δεσμευτικό αίτημα του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» σχετικά με την ανελαστική ημερομηνία της 20ής Σεπτεμβρίου για την πραγματοποίηση της μουσικής εκδήλωσης, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους του φορέα, λόγω της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπό την αιγίδα του οποίου έχει τεθεί η εκδήλωση" σημειώνει το Υπουργείο στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο μνημείο κατά τη φθινοπωρινή περίοδο οριστικοποιείται κάθε έτος κατόπιν σειράς συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο εξετάζει τροποποιήσεις μετά την αρχική συνεδρίαση, τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις ημερομηνίες. Επομένως η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εγκαίρως σε επόμενες συνεδριάσεις του Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, το ΥΠΠΟΑ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική φιλανθρωπική προσφορά του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ», βρίσκεται σε συνεννόηση με την Προεδρία της Δημοκρατίας καθώς και με τον Σύλλογο, για την εξεύρεση εναλλακτικής πρότασης".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση