Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

  Σπίρτζης: Εξετάζονται φθηνότερα διόδια με επέκταση του χρόνου παραχώρησης


  Εγκατάσταση του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος διοδίων εντός του 2018 σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ εξετάζεται πρόταση για μεταβλητό χρόνο παραχώρησης τμημάτων του οδικού δικτύου, προκειμένου να κρατηθούν πιο χαμηλά οι τιμές των διοδίων, επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό" Στο Κόκκινο".
  Αναφερόμενος στο μεγάλο κόστος των διοδίων, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι, «δυστυχώς τα διόδια δεν είναι μόνο στη Γέφυρα (Ρίου -Αντίρριου) ακριβά, είναι και στους αυτοκινητόδρομους, γιατί αυτοί που έκαναν τους διαγωνισμούς και τις συμβάσεις το 2006-2007 και αυτοί που έκαναν τις αναθεωρήσεις το 2013, το μόνο που δεν φρόντισαν ήταν να υπάρχουν κοινωνικοί συντελεστές, άλλοι τρόποι για να χαμηλώσεις το ύψος των διοδίων προς τους πολίτες, να βρεις άλλες τεχνοκρατικές λύσεις για να είναι βιώσιμα τα έργα. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να "βγαίνουν" τα έργα τεχνοοικονομικά, να διασφαλιστούν οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τα έργα, όχι οι πολίτες που τα χρησιμοποιούν».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σπίρτζης: Εξετάζονται φθηνότερα διόδια με επέκταση του χρόνου παραχώρησης Rating: 5 Reviewed By: Press- gr