GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Το Ισραήλ που δεν δείχνει κανένα σεβασμό για το τέμενος αλ Άκσα θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να «επισκεφτούν» και να «προστατέψουν» ...


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να «επισκεφτούν» και να «προστατέψουν» την Ιερουσαλήμ έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά την απόφαση του Ισραήλ να τοποθετήσει συσκευές ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας Τεμενών.

«Θα ήθελα να καλέσω όλους τους συμπολίτες μου και τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου που έχουν την δυνατότητα... να επισκεφτούν την Ιερουσαλήμ και το τέμενος αλ Άκσα», τόνισε ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στο κοινοβούλιο... «Ελάτε να προστατέψουμε όλοι μαζί την Ιερουσαλήμ», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Ισραήλ, που δεν δείχνει κανένα σεβασμό για το τέμενος αλ Άκσα και το Θόλο του Βράχου, θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι αρχές αποφάσισαν την αφαίρεση των ανιχνευτών και την αντικατάστασή τους με «έξυπνες» συσκευές παρακολούθησης.

«Αναμένουμε το Ισραήλ να κάνει βήματα για την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο Ερντογάν, σχολιάζοντας την απόφαση αυτή των ισραηλινών αρχών.

Παράλληλα επισήμανε ότι επικοινώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ρέουβεν Ρίβλιν και του δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι που επισκέπτονται το τέμενος αλ Άκσα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση