GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν: Κανένας που προδίδει αυτήν την χώρα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος

«Κανένας που προδίδει αυτήν την χώρα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνστ...


«Κανένας που προδίδει αυτήν την χώρα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητος» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, ενώπιον χιλιάδων Τούρκων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί για την επέτειο ενός έτους από την απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να «ξεριζώσει το κεφάλι των προδοτών» που ευθύνονται για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, ενορχυστρωτή της οποίας η Άγκυρα θεωρεί τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.

«Πριν απ’ όλα, θα ξεριζώσουμε το κεφάλι αυτών των προδοτών» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας τελετής, ενώ επανέλαβε ότι θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εάν η Εθνοσυνέλευση υπερψηφίσει τη σχετική απόφαση.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους είπε ότι θέλει οι πραξικοπηματίες που έχουν οδηγηθεί στην φυλακή να φοράνε συγκριμένη φόρμα «όπως εκείνη στο Γκουαντάναμο».

«Στο εξής, να τους οδηγούμε ενώπιον του δικαστηρίου με μια μοναδική περιβολή, όπως στο Γκουαντάναμο. Μια μοναδική στολή» τόνισε ο ίδιος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να τιμωρήσει τους εχθρούς του και απέτισε φόρο τιμής στους πολίτες που ύψωσαν πέρυσι το ανάστημά τους στους στρατιώτες και τα τανκς.

«Δεν επέδειξαν ίχνος ελέους όταν σημάδευαν με τα όπλα τους τους πολίτες μου» τόνισε ο Ερντογάν.

«Τι είχαν οι πολίτες μου; Κρατούσαν τις σημαίες τους, όπως κάνουν και σήμερα, και κάτι σημαντικότερο: είχαν την πίστη τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση