GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση των "βρώμικων" αποστολών σε βάρος του λαού - ΒΙΝΤΕΟ

"Σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης αυτό που έκανε το τελευταίο Eurogroup ήταν να επικροτήσει και να επικυρώσει τα αντιλ...


"Σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης αυτό που έκανε το τελευταίο Eurogroup ήταν να επικροτήσει και να επικυρώσει τα αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης και του τέταρτου μνημονίου" τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως "κυβέρνηση των βρώμικων αποστολών σε βάρος του λαού". "Παίρνετε μάλιστα και τα συγχαρητήρια των εταίρων σας για αυτό το αντιλαϊκό σας έργο" τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι "το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, σε ένα λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι και προκλητικό και εξοργιστικό. Γιατί χρειάζεται πράγματι μεγάλο θράσος -κι αυτό το διαθέτει η κυβέρνηση- να λες, ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για το λαό".

"Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα; Αλήθεια, τα πρωτογενή πλεονάσματα που συμφωνήθηκαν στο 3,5% του ΑΕΠ για το διάστημα 2018-2022 και στο 2% από το 2023 μέχρι το 2060, από πού ακριβώς θα διασφαλιστούν;

Φυσικά, από εκεί που προήλθαν και τα περσινά και το φετινό: Από τη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων. Από τις άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων, δαπανών για την υγεία, την παιδεία. Από την άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων που προέρχεται από τη νέα καρατόμηση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ κλπ.

Μήπως θα καταργηθούν οι πάνω από 600 μνημονιακοί νόμοι; Ή μήπως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έρχονται για το επόμενο διάστημα;

Ήδη ξεκίνησε η συζήτηση για τη 3η αξιολόγηση, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και το συνδικαλιστικό νόμο. Δηλαδή το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Θα το κάνετε κι αυτό στο όνομα της "αριστεράς και της προόδου"! Όπως επίσης, και για την όποια ρύθμιση του χρέους, θα ζητηθούν επίσης νέα μέτρα. Εδώ είμαστε και θα το δούμε" τόνισε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

"Αν κάτι αξίζει να κρατήσει κανείς από τη συμφωνία στο Eurogroup, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από την τρανταχτή επιβεβαίωση, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όχι μόνο δεν αποτελεί το "τέλος των θυσιών" του ελληνικού λαού, όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου κύκλου έντασης της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και αντιλαϊκής επίθεσης διαρκείας" πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας.

Επίσης, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε: "Επιβεβαιώνεται ότι η πραγματική ελπίδα για την εργατική τάξη, για το λαό δεν βρίσκεται στα σχέδια και τα παζάρια των καπιταλιστών, αλλά μπορεί να γεννηθεί μόνο μέσα από τη ρήξη και τη σύγκρουση με το σημερινό δρόμο.

Με ισχυρό ΚΚΕ, αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος και κοινωνική συμμαχία, με πρόταση διεξόδου από την κρίση σε όφελος του λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση