GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τραμπ έφτασε στο Παρίσι - Το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Της Μαρίας Δεναξά Στη Γαλλική πρωτεύουσα έφθασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για μια επίσκεψη που θα διαρκέσει περισσότερο από ...


Της Μαρίας Δεναξά

Στη Γαλλική πρωτεύουσα έφθασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για μια επίσκεψη που θα διαρκέσει περισσότερο από 24 ώρες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Τραμπ είναι ο επίσημος προσκεκλημένος του Εμανουέλ Μακρόν, για τους εορτασμούς της επετείου από την πτώση της Βαστίλης.

Η παραμονή του Ντόναλντ Τραμπ, στην Πόλη του Φωτός, παρουσιάζεται από το ΜΜΕ, ως ένας απόλυτος μαραθώνιος και είναι πολύ λίγα τα στοιχεία που δίνονται σχετικά με τις κινήσεις και τις επαφές του.

Ωστόσο, μεταξύ 9:00 και 15:00, ώρα Γαλλίας, αναμένεται να γευματίσει με το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στο Παρίσι. Μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο αμερικανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην περιοχή Suresnes, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή απο την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου.

Για το υπόλοιπο της ημέρας το Ελιζέ έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την επίσκεψη του Ντοναλντ Τραμπ στο Παρίσι.

Μια επίσημη τελετή υποδοχής του από τον Εμανουέλ Μακρόν, έχει προγραμματιστεί στο Hotel National des Invalides στις 15:30 τοπική ώρα.

Στη συνέχεια, οι δύο πρόεδροι θα επισκεφθούν τον τάφο του Ναπολέοντα. Μια ώρα αργότερα στις 16:30 θα έχουν ιδιαίτερες συνομιλίες το γαλλικό προεδρικό μέγαρο και στις 18:15 τοπική ώρα θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αρκετά αργότερα οι δύο πρόεδροι μετά των συζύγων τους, θα δειπνήσουν σε ένα από τα πιο σικ εστιατόρια του Παρισιού, το «Jules Verne» που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, ο οποίος τελεί υπό την αυστηρή επιτήρηση των γαλλικών και αμερικανικών αρχών ασφαλείας.

O Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την γαλλική πρωτεύουσα αύριο, μετά την μεγαλοπρεπή παρέλαση της 14ης Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί στα Ηλύσια Πεδία.

Με την πρόσκληση του στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει να ενισχύσει τον ρόλο της Γαλλίας στη διεθνή σκηνή, ενώ ο Τραμπ που φαίνεται απομονωμένος από τους άλλους ηγέτες του κόσμου, έχει ανάγκη έναν «φίλο».

Περίπου 11.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν κινητοποιηθεί για την ασφάλεια των δυο προέδρων αλλά και για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση