GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! «Θέμα δεδηλωμένης» έθεσε ο Μητσοτάκης για τον Καμμένο στη Βουλή...

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ...


Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Κυπριακό ζήτημα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέροντας: «ως βουλευτής της ΝΔ το 2007 και ως υφυπουργός της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, είχατε τότε συνταχθεί δια της ψήφου σας με αυτό το οποίο είναι σήμερα η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών». Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν στη λύση του σύνθετου ονόματος με γεωγραφικό προσδιορισμό για την περιοχή της FYROM.
«Εγείρεται μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή με την τοποθέτησή σας, κύριε Καμμένο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Καμμένος για το ζήτημα σε προηγούμενη τοποθέτησή του.
«Δεν γίνεται για ένα κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ο υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός να έχουν διαφορετική άποψη. Αυτή η ετερόκλητη συμμαχία που έχετε οικοδομήσει έχει έναν συνεκτικό παράγοντα, την παραμονή στην εξουσία. Δεν μπορεί να είναι συμμαχία α λα καρτ. Τίθεται επί της ουσίας θέμα δεδηλωμένης», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Αναδεικνύεται μία βασική διαφορά μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Κύριε πρωθυπουργέ, οφείλετε να τοποθετηθείτε επ' αυτού. Πώς έχετε υπουργό έναν πολιτικό που αμφισβητεί την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης σε ένα κρίσιμο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής;».
Απαντώντας σε υψηλούς τόνους, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Κύριε Μητσοτάκη, πρόβλημα υπαρξιακό πρέπει να έχετε εσείς γιατί όταν έριξε την κυβέρνησή σας ο Αντώνης Σαμαράς σειόταν τότε το στάδιο και φώναζαν 'αλήτη προδότη Σαμαρά'. Εμείς θα τα βρούμε και ο υπουργός Εξωτερικών θα διαπραγματευθεί και η κυβέρνηση αυτή θα βγει πάλι νικητής όπως βγήκε στο Κυπριακό. Εμείς ούτε διαφωνίες είχαμε τύπου Ανάν που η αδελφή σας έλεγε άλλα και ο Καραμανλής άλλα, ούτε στο βέτο για το ΝΑΤΟ που ο Καραμανλής έλεγε άλλα και η αδελφή σας ήθελε να παραδώσει τη μισή Ελλάδα. Να είστε σίγουροι ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα τα βρει μια χαρά».
Δείτε το βίντεο:

1 σχόλιο


  1. Συγγνώμην,αλλά κάθε μέρα ο κυριάκος πετα και μια παπαριά.Πως τον αντέχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση