Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

  Κοντονής: Ελέγχεται η απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων


  Υπό έλεγχο βρίσκεται, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις στην παραγραφή φορολογικών αξιώσεων.

  Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου εγκαινίασε το παιδικό επισκεπτήριο και το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου, ο κ. Κοντονής επεσήμανε:

  “Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε, με μια απόφαση που ελέγχεται, οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πάνω από μία πενταετία. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν όσους βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω off shore.

  Τα χρήματα ακολουθούν δαιδαλώδεις διαδρομές και χρειάζεται πολύς χρόνος για να αποκαλυφθεί η διαδρομή τους. Επιπλέον, μέχρι το 2015, λίστες μεγαλοκαταθετών που είχε παραλάβει το ελληνικό κράτος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις έχαναν και όταν αργότερα τις έβρισκαν, οι έλεγχοι γίνονταν με ρυθμούς χελώνας”, είπε.

  Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στην χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και επανέλαβε με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ότι «του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει τελειώσει αυτή η ταλαιπωρία».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Κοντονής: Ελέγχεται η απόφαση του ΣτΕ για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων Rating: 5 Reviewed By: Press- gr