GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας: Ελπίζουμε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις - Κάηκαν σπίτια και ελαιοκαλλιέργειες

«Η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη σήμερα στην περιοχή του Κότρωνα και στο Σκουτάρι, όπου μέχρι σήμερα τα ξημερώματα ήταν σε πλήρη εξέλιξ...


«Η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη σήμερα στην περιοχή του Κότρωνα και στο Σκουτάρι, όπου μέχρι σήμερα τα ξημερώματα ήταν σε πλήρη εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα», αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές», αλλά όπως σημειώνει, «ελπίζουμε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή».

Όσον αφορά στις ζημιές που έχουν προκαλέσει οι φωτιές, η Αδαμαντία Τζανετέα αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα» και συμπληρώνει: «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι έχουν καεί δύο σπίτια στον Κότρωνα και στο Σκουτάρι, ενώ στον Κότρωνα η φωτιά πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών».

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει μεγάλη καταστροφή στις ελαιοκαλλιέργειες και όπως προσθέτει, λόγω των πυρκαγιών, έφυγαν από τις περιοχές που απειλούνταν πολλοί παραθεριστές και επισκέπτες.

Όσον αφορά στις προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στον Κότρωνα επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα.

Επίσης, στο Σκουτάρι, κοντά στον Παρασυρό, επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 33 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 19 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση