GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο;

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν υπάρχει ιδανική ηλικία για να επισκεφτεί το παιδί τους για πρώτη φορά τον οδοντίατρο. Και αν η επίσκεψη, ...


Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν υπάρχει ιδανική ηλικία για να επισκεφτεί το παιδί τους για πρώτη φορά τον οδοντίατρο.

Και αν η επίσκεψη, προτού ανατείλουν τα πρώτα μόνιμα δόντια, έχει κάποιο ουσιαστικό νόημα.

Όλοι οι παιδοδοντίατροι είναι κατηγορηματικοί σε αυτό. Ιδανικά, η πρώτη επίσκεψη πρέπει να γίνεται από το πρώτο κιόλας έτος της ηλικίας του κι ενώ έχουν βγει τα πρώτα δόντια.

Και μπορεί κάποιοι να βρίσκετε κάπως υπερβολικό, από τόσο μικρό να επισκέπτεται τον οδοντίατρο, όμως, είναι πολύ σημαντική η επίσκεψη, αφού έτσι θα αποφευχθούν τυχόν μελλοντικά οδοντιατρικά προβλήματα.

Εξάλλου, οι γονείς θα μπορέσουν να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα, που ενδεχομένως να αγνοούν, όπως η σωστή χρήση του μπιμπερό ή ο σωστός τρόπος για το βούρτσισμα των δοντιών και της στοματικής υγιεινής του παιδιού.

Ωστόσο, η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν είναι ένα καθήκον που το κάνατε μία φορά και τέλος. Και η επόμενη θα είναι, όταν θα παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδοδοντίας, και της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδοδοντίας, η επίσκεψη πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες!

Επίσης, πολλοί γονείς προβληματίζονται αν η φθορίωση, που γίνεται για την πρόληψη της τερηδόνας, είναι ασφαλής για το παιδί. Όπως τονίζουν οι παιδοδοντίατροι, δεν διατρέχεται κανένας κίνδυνος.

Μάλιστα, πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6 με 12 μήνες (αν υπαρχει έντονο πρόβλημα μπορεί να επαναληφθεί έως και 4 φορές μέσα στο χρόνο), ενώ η πρώτη φθορίωση γίνεται στην ηλικία των 3 – 4 χρόνων!

Προετοιμάστε τα παιδιά για την πρώτη επίσκεψη

Για το φόβο που νιώθουμε για τον οδοντίατρο έχουν γίνει μελέτες και μελέτες, αλλά σε ασφαλή συμπεράσματα δεν έχουν καταλήξει. Σίγουρα, όμως, το φόβο που νιώθουν οι γονείς, δεν πρέπει με τίποτε να τον μεταφέρουν στα παιδιά.

Πριν την πρώτη επίσκεψη, προετοιμάστε το παιδί σας, χωρίς να δίνετε πολλές λεπτομέρειες. Εξάλλου, τις όποιες απορίες θα έχει, μόνο ο οδοντίατρος είναι σε θέση να λύσει. Αποφύγετε λέξεις, όπως ένεση ή πόνος.

Κάντε την επίσκεψη να μοιάζει διασκεδαστική στο μυαλό του, παίζοντας ακόμα και τον οδοντίατρο στο σπίτι, πριν τη μεγάλη μέρα. Διαβάστε του σχετικά βιβλία εικονογραφημένα. Και σε καμία περίπτωση, μην το δωροδοκήσετε με κάποιο… γλύκισμα!

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση