GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Παυλόπουλου - Αβραμόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένεια...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «Η Ευρώπη είναι ανοιχτή στο διάλογο. Θέλει τη συνεργασία με τα κράτη μέλη. Αλλά όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η αλληλεγγύη δεν μπορεί να δίνεται αλα καρτ».

Όπως σημείωσε «Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και υπεύθυνοι μπροστά στα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της Ευρώπης ή από κει και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

Αφορμή για την αναφορά του κ. Αβραμόπουλου στάθηκε η απόρριψη των αιτιάσεων χωρών, όπως η Ουγγαρία και η Σλοβακία που ήθελαν να ανατρέψουν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις μετεγκαταστάσεις. «Το μήνυμα που στείλαμε είναι ότι σε αυτό το μήνα που απομένει είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με αυτές τις χώρες για να μην προχωρήσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων. Δεν το θέλουμε αυτό» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ένα πρόγραμμα στήριξης των προσφύγων, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, το οποίο πλησιάζει τα 200 περίπου εκατομμύρια ευρώ. «Είναι πολύ σημαντική αυτή η εξέλιξη, η οποία πέραν των άλλων και της βοήθειας προς τους πρόσφυγες, αναδεικνύει και προβάλλει τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό των Ελλήνων. Μέσα από τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες άνοιξαν διάπλατα και τις καρδιές τους και τις πόρτες τους, για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες αυτή τη μεταβατική περίοδο της ζωής τους» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, συνεχάρη τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά και τους συναδέλφους του, γιατί με τις ενέργειές τους, δείχνουν αυτό που πρέπει να είναι η Ευρώπη.

«Αυτό που μπορεί να διδάξει η Ευρώπη περισσότερο από καθετί άλλο, είναι ακριβώς η υπεράσπιση του Πολιτισμού μας. Και αυτό είναι η υπεροχή της Ευρώπης, για το πω έτσι. Γι' αυτό θέλω να σας συγχαρώ και ιδίως γι' αυτό που είπα για τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ιταλία και όλους αυτούς τους ανθρώπους με τα τεράστια προβλήματα τα οποία έχουν» επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή του κ. Αβραμόπουλου και του επίσης Επιτρόπου κ. Στυλιανίδη, αρμόδιου για την ανθρωπιστική βοήθεια, αναφορικά με το θέμα της αποκατάστασης των παραδοσιακών οικισμών οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς. «Αυτό είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί και στην Κω. Ξέρω όμως όλες τις προσπάθειες που έχετε ήδη κάνει για τη Βρίσα. Επομένως, όλοι γνωρίζουμε ότι κι εκεί είναι ένα κομμάτι του Πολιτισμού της Ευρώπης, το οποίο υπερασπίζεται κανείς για την αποκατάσταση του οικισμού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε ευχαριστώντας τον κ. Αβραμόπουλο, «Και σας ξαναλέω: Αυτά αφορούν τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο κι όχι τον Έλληνα πολιτικό Δημήτρη Αβραμόπουλο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση