GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ηθικός αυτουργός της παράγκας

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ   Ο ηθικός αυτουργός της παράγκας Ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε. Ήθελε να αντικρούσει τον ισχυρισμό άλλων πολιτικών κ...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ 

Ο ηθικός αυτουργός της παράγκας
Ο Παύλος Πολάκης ξαναχτύπησε. Ήθελε να αντικρούσει τον ισχυρισμό άλλων πολιτικών κομμάτων ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να μας καταστήσει Κολομβία. Η αντίδραση του Παύλου Πολάκη: «Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε, φιλελέδες συνοδοιπόροι του Κυριάκου». Και, πιο κάτω, ποστάρισε μια αφίσα με τα πρόσωπα του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Παππά. Και με ένα πομπώδες μήνυμα: «Η Ελλάς κατακτά το διάστημα».

Ώστε έτσι. Ο Παύλος Πολάκης μας απειλεί. Με καθεστώτα, που δεν υπάρχουν πια. Με μηχανισμούς, που έχουν ιστορικά ξεπεραστεί. Και με στέρηση των θεμελιωδών ελευθεριών μας.


Η σημερινή συζήτηση στην προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή θα έχει απ’ όλα. Από τις κραυγές και θριαμβολογίες του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup. Θέλει να ανυψώσει το ηθικό των καταπτοημένων βουλευτών του. Δεν μπορεί να μη διάβασαν τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Ο Αλέξης και ο Γιάνης μας κόστισαν 100 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο Αλέξης δε θα μπορέσει να αποφύγει το σφυροκόπημα από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και για το μόνιμο μνημόνιο που σκαρφίστηκε με τους πιο ακραίους από τους δανειστές μας. Άλλες δύο γενιές λιτότητας. Και για τους δύο ακραίους υπουργούς του. Τον Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Πολάκη.

Τους κάλυψε και τους δύο. Τον έναν χωρίς να έχει καμιά ανάγκη. Και τον άλλο τον καλύπτει διαρκώς. Με τις «επεμβάσεις» του «στα τέσσερα», που απειλούσε ολόκληρη την αντιπολίτευση από τις πρώτες μέρες της κυβερνητικής δόξας του μέχρι τις αηδείς ενθαρρύνσεις προ ισοβίτες.

Να είστε βέβαιοι ότι στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα κυριαρχήσουν όλες οι απόπειρες της κυβέρνησης να γκρεμίσει τους Θεσμούς. Από την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, έως την άσκηση των βασικών ελευθεριών μας.

Δεν μπορούν να κρυφτούν άλλο. Κάθε ενέργειά τους είναι αντιθεσμική. Στρέφεται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Τελευταίο παράδειγμα; Η ανάσυρση, μετά από 14 χρόνια, μιας ατεκμηρίωτης καταγγελίας περί χρηματισμού του Κώστα Σημίτη. Δε σέβονται τίποτα. Δεν σέβονται τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων και τον πρωθυπουργό που κατέστησε την Κύπρο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του Πολάκη, του Καμμένου, του Κοντονή, του Παπαγγελόπουλου; Ένας είναι. Ο Αλέξης Τσίπρας.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα, 03.3.2017

1 σχόλιο

  1. Κύριε Βγόντζα , μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSΜ) Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία 100 δισ. ευρώ, έχω την εξής απορία νομικής φύσεως:
    Α) Συνιστά οικονομικό έγκλημα η ζημία αυτή;
    Β) Εάν ναι, ποιός και πώς διώκεται;
    Εάν θυμάμαι καλά η χούντα της 21ης Απριλίου 1967, δικάστηκε κατόπιν μήνυσης του δικηγόρου κ. Αλεξ. Λυκουρέζου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση