GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τυχεροί, οι άτυχοι και οι θεατές....

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος Έχει δίκιο ο “Mr. Recordman”, οι πρόσφυγες και κάθε μορφή από ταλαιπωρημένους μετανάστες είνα...


Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος

Έχει δίκιο ο “Mr. Recordman”, οι πρόσφυγες και κάθε μορφή από ταλαιπωρημένους μετανάστες είναι πιο τυχεροί από τους παίκτες του "Survivor"! Tουλάχιστον οι πρώτοι αγωνίζονται για να διατηρήσουν λίγα δράμια αξιοπρέπειας.

Έχει δίκιο η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά, καί οι πολιτικοί της αντίπαλοι "έπαιξαν" με τους δικαστές και με το σύστημα της δικαιοσύνης και τότε οι πρώτοι υπήρξαν λιγότερο επικριτικοί στο ζήτημα από ό, τι σήμερα οι δεύτεροι. Πάντα η καταγόμενη από τον λενινισμό αριστερά (σε αντίθεση με την άλλη) πίστευε πως η αυστηρή διάκριση των εξουσιών και η συμβολική της αναπαράσταση αποτελούσαν μια αστική υποκρισία, έναν φερετζέ δημοκρατίας στον καπιταλισμό. Γιατί να δείξει λοιπόν αξιοπρέπεια; Δεν είναι απαραίτητο το μουστάκι στον πούστη, αν και είναι απαραίτητο το γένι στον αποτριχωμένο διασωθέντα. Η κυβερνώσα αριστερά στην Ελλάδα απαλλάσσεται από το μουστάκι, ενώ η κυβερνώσα δεξιά καλά θα έκανε να αφήσει γένια, μια και μόλις μπαίνει στο νέο - πολιτικό αυτή τη φορά - παιχνίδι "Survivor"! Ένας και εδώ κερδίζει από αυτούς. Οι υπόλοιποι θα καούν... θα είναι οι καμένοι!

Και οι θεατές; Αυτοί λιγοστεύουν επικίνδυνα! Μετά και από την επιστολή δεσμεύσεων Τσίπρα προς το ΔΝΤ δεν βλέπω πώς τα ψηφοδέλτια θα μπορούσαν να αποτελέσουν χώρο για αυτόγραφα! Και δίχως την προοπτική αυτόγραφων, πώς ο θεατής να κινητοποιηθεί, να πλησιάσει τον πολιτικό και να ψηφίσει σήμερα; Η επιστολή αυτή βάλλει ευθέως εναντίον της αξιοπρέπειας ακόμα και εκείνων των θεατών που δομούν την ταυτότητά τους στο πλαίσιο αυτόγραφων και βολεμάτων κάθε είδους.

Τελικώς οι μοναδικοί τυχεροί είναι αυτοί που δεν έχουν ανάγκη να βλαστημούν καθημερινά την ατυχία τους και να παρακολουθούν ένα θέαμα που αφορά σε έναν ανταγωνισμό αναξιοπρέπειας με έπαθλο μία ή περισσότερες τηλεοπτικές εμφανίσεις και ένα ουάου από την αργυρώνητη πένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση