GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρομά εναντίον Φωτίου: Νομοθετεί για το στεγαστικό των Ρομά χωρίς τους Ρομά!

Δελτίο Τύπου Πάλι μια από τα ίδια: Προκλητική εκτροπή της Θεανούς Φωτίου από τις...

Δελτίο Τύπου
Πάλι μια από τα ίδια: Προκλητική εκτροπή της Θεανούς Φωτίου από τις... ευρωπαϊκές οδηγίες
Νομοθετεί για το στεγαστικό των Ρομά χωρίς τους Ρομά
Ως Έλληνες Ρομά διαμαρτυρόμαστε έντονα και εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για τις απαράδεκτες ενέργειες της Αν. Υπουργού Θ. Φωτίου σχετικά με την εκπρόθεσμη τροπολογία, η οποία αφορά την «προσωρινή» μετεγκατάσταση των Ρομά.
Η ως άνω τροπολογία ψηφίστηκε εχθές βεβιασμένα, χωρίς να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στη Βουλή να λειτουργήσει θεσμικά με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στο πλαίσιο του δημοκρατικού διαλόγου και χωρίς να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης των θέσεων και των απόψεων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και των φορέων μελών της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά «διευθετήθηκε» ένα πολύ σημαντικό θέμα, με μια εκπρόθεσμη τροπολογία.
Είναι επιβεβλημένο να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα της στέγασης των Ρομά, διότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης προσβάλουν την ατομική αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό της χώρας μας, ωστόσο αυτές οι λύσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές. 
Από την πρόταση της Αν. Υπουργού εντελώς προκλητικά και αδικαιολόγητα έχουν αγνοηθεί οι ίδιοι οι Ρομά. Δεν προβλέπεται η θεσμική εκπροσώπησή τους τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. 
Ζητούμε την απόσυρση της σχετικής διάταξης προκειμένου να πραγματοποιηθεί διακομματική συζήτηση στη Βουλή με συμμετοχή των εκπροσώπων των Ρομά, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου ο όποιος σχεδιασμός να λύνει τα υφιστάμενα προβλήματα και να μην παραμείνει για μια ακόμη φορά άσκηση επί χάρτου.
Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση