GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς να επιλέξετε ομπρέλα για την παραλία

Σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν ταξιδέψεις, η οργανωμένη πλαζ με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και το beach bar είναι πια δεδομένα. Γι...


Σε όποιο μέρος της Ελλάδας κι αν ταξιδέψεις, η οργανωμένη πλαζ με τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και το beach bar είναι πια δεδομένα.
Γι' αυτούς που αντιπαθούν αυτού του είδους τη διασκέδαση δίπλα στη θάλασσα ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, η αγορά μιας ομπρέλας θαλάσσης είναι απαραίτητη, αφού η πολύωρη έκθεση στον ήλιο απαγορεύεται διά ροπάλου.
Οι περισσότεροι θεωρούμε όλες τις ομπρέλες «ίδιες» και συνήθως αγοράζουμε την πρώτη που βρίσκεται μπροστά μας, χωρίς να δίνουμε σημασία σε μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες.
Διαλέγουμε ομπρέλα με σχετικά ανοιχτόχρωμο πανί. Όχι λευκό, φυσικά, αλλά ούτε και σκούρο μπλε ή πράσινο. Οι σκουρόχρωμες ομπρέλες μπορεί να δίνουν την αίσθηση της πιο «παχιάς» σκιάς, όμως συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ήλιου, με συνέπεια να αυξάνουν τη θερμοκρασία κάτω από την ομπρέλα.
Επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις ακτίνες της ομπρέλας και διαλέγουμε αυτές με «σπαστές» ακτίνες, που λυγίζουν εύκολα, και όχι μονοκόμματες. Μπορεί στο μάτι οι ομπρέλες με τις πιο χοντρές ακτίνες να μας φαίνονται πιο «σίγουρες», όμως αυτές με τις ευλύγιστες ακτίνες ανταποκρίνονται καλύτερα στον αέρα και αναποδογυρίζουν πολύ πιο δύσκολα.
Ρίχνουμε μια ματιά στο φινίρισμα, στο σημείο που τελειώνει η ακτίνα και πώς «συνδέεται» με την ομπρέλα. Αν είναι κολλημένο με κόλλα ή στερεωμένο με γαζί, στο πρώτο αεράκι οι θηλιές θα αρχίσουν να καταπονούνται και αν κάνουμε διακοπές σε μέρος με αρκετό αέρα, σε μία εβδομάδα θα ψάχνουμε για καινούργια ομπρέλα. Προτιμούμε τις ομπρέλες αυτές που έχουν πλαστικό φινίρισμα (η άκρη της ακτίνας εφαρμόζει σε πλαστική υποδοχή, που είναι ραμμένη πάνω στην ομπρέλα), οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές.
Η βάση της ομπρέλας είναι το ίδιο σημαντική με την ίδια την ομπρέλα. Οι περισσότερες ομπρέλες προσφέρονται με βάση, όμως θεωρούμε το έξοδο περιττό και δεν δίνουμε τα λίγα ευρώ που χρειάζονται για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Ακόμα και σε αμμουδερές παραλίες, όπου η ομπρέλα από μόνη της στερεώνεται σχετικά εύκολα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να την πάρει ο αέρας.
Με τη βάση (που γεμίζει με θαλασσινό νερό) είμαστε σίγουροι ότι ακόμα και με... μπουρίνι η ομπρέλα απλώς θα αναποδογυρίσει, δεν θα αρχίσει να... πετάει, με κίνδυνο να τραυματίσει εμάς ή κάποιον άλλο γύρω μας. Ο χρόνος για να γεμίσει η βάση με νερό είναι πολλές φορές μικρότερος απ' όσο χρειάζεται για να στερεωθεί μια ομπρέλα στην άμμο. Η καλύτερη βάση είναι αυτή με πλαστικό χερούλι στη μία της άκρη και όχι η στρογγυλή, έστω κι αν η δεύτερη χωράει περισσότερο νερό και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.
Είναι καλύτερο να προτιμήσουμε ομπρέλα της οποίας η μεταλλική κορυφή να εξέχει και να μην καλύπτεται από ύφασμα. Κι αυτό διότι σε περιπτώσεις ισχυρού ανέμου, όπου πρέπει να στερεώσουμε την ομπρέλα στην παραλία και μ' ένα βοηθητικό σχοινάκι, είναι καλύτερο να δέσουμε τη μία άκρη του σχοινιού στην κορυφή της ομπρέλας και όχι π.χ. σε μία ακτίνα της ή την άκρη της, διότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος να την ξεχαρβαλώσουμε τελείως...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση