GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ρώμη "διψάει" για νερό - Στερεύουν τα σιντριβάνια του Βατικανού με απόφαση του Πάπα

Το πρόβλημα της λειψυδρίας παραμένει μείζονος σημασίας είδηση στην ιταλική επικαιρότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messag...


Το πρόβλημα της λειψυδρίας παραμένει μείζονος σημασίας είδηση στην ιταλική επικαιρότητα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, η απόφαση για οκτάωρη διακοπή της παροχής νερού στην Αιώνια Πόλη, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από την επόμενη Παρασκευή, θα αναθεωρηθεί.
Τα σπίτια στη Ρώμη, τα ξενοδοχεία, οι εμπορικές επιχειρήσεις και όλα τα άλλα κτίρια και υπηρεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα συνεχίσουν να υδροδοτούνται κανονικά για τις επόμενες δέκα ημέρες.
Στη συνέχεια, θα επανεξετασθεί το όλο θέμα, και αν το φαινόμενο της λειψυδρίας δεν έχει μειωθεί, τότε μπορεί να υιοθετηθούν έκτακτα μέτρα, με ανά διαστήματα διακοπές της υδροδότησης, ιδίως στις βόρειες συνοικίες της πρωτεύουσας.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, πάντως, αποφάσισε να αποδείξει και πάλι έμπρακτα την ευαισθησία του, αφού ενημερώθηκε για τις συνέπειες της παρατεταμένης ανομβρίας και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουν προκύψει.
Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, ο Ποντίφικας έδωσε προσωπικά εντολή να σταματήσει προσωρινά η παροχή νερού στις πενήντα βρύσες και τα σιντριβάνια που βρίσκονται στο Βατικανό, κυρίως στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση