GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανδρουλάκης: "Όχι" στην εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα πριν από τα υπόλοιπα βήματα

Τη διαφωνία του με την επιλογή να προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα των άλλων βημάτων, που είναι η ενοποίηση τ...


Τη διαφωνία του με την επιλογή να προηγηθεί η εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα των άλλων βημάτων, που είναι η ενοποίηση του ιστορικού αφηγήματος, η συγκρότηση ενός θεσμικού κόμματος και η διαμόρφωση ενός προγράμματος λύσεων, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε παράλληλα πως υπάρχουν σήμερα δύο κυρίαρχες επιλογές: «Ή αυτή η προσπάθεια θα εξελιχθεί σε σωσίβιο διάσωσης του παλιού πολιτικού συστήματος ή σε μια περιπέτεια ιδεών για να γίνουν κυρίαρχες οι δυνάμεις της προόδου στην ελληνική κοινωνία».
Στο πλαίσιο αυτό ο ευρωβουλευτής κάλεσε τους νέους να μετρήσουν τις αντοχές τους και τους παλαιότερους να σκεφθούν ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το έκανε μεγάλο, η πραγματική αμφισβήτηση του κατεστημένου και όχι οι μικροσυμβιβασμοί.
Αναφερόμενους στους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική κατάρρευση του 2012 είπε ότι «πήραμε ακατανόητες αποφάσεις», όπως «αποενοχοποιήσαμε την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ενοχοποιώντας την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και αποφασίσαμε να συγκυβερνήσουμε με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δίνοντας χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ».
Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ το "πλήγωσαν" η «απαράδεκτη αλαζονεία στελεχών του, το ισχυρό πελατειακό καθεστώς και οι γκρίζες σχέσεις στελεχών με οικονομικά συμφέροντα».
Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μπερδεύει τον εθνορομαντισμό του ΠΑΣΟΚ με τον εθνικολαϊκισμό, ενώ για τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη παρατήρησε ότι προσπαθεί να "καπηλευθεί" την προίκα του Κώστα Σημίτη.
Για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ευρωβουλευτής είπε ότι οι σοσιαλδημοκράτες απέτυχαν να κάνουν αυτό που έκαναν σε επίπεδο κρατών κι έτσι έχουμε σήμερα μια Ευρώπη «μειωμένης δημοκρατίας», μια Ευρώπη των αγορών, στην οποία κάνει κουμάντο η Γερμανία.

1 σχόλιο

  1. Σεισάχθεια για τους εγκληματίες.

    Η απόφαση 1738/2017 του ΣτΕ για παραγραφή των μη επιβεβαιωμένων φορολογικών αδικημάτων που επιτελέσθηκαν πέραν της πενταετίας, απαλλάσσει τους οικονομικούς εγκληματίες των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς.

    Αυτή η απόφαση έρχεται να δικαιώσει την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία καθυστερούσε τους συγκεκριμένους ελέγχους σκόπιμα, αφού στις λίστες υπάρχουν οι κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες: πολιτικοί-τσιράκια των μνημονίων, μεγαλοαπατεώνες επιχειρηματίες, μιντιάρχες κ.λ.π., που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα. Είναι αυτοί που, ανάμεσα στα άλλα, αφήνουν ανασφάλιστους τους εργαζομένους τους και δεν τους δίνουν τους μσθούς τους επειδή «έτσι γουστάρουν»...

    Αυτοί οι μεγαλοκλέφτες υπολογίζεται ότι χρωστούν στο δημόσιο περισσότερα από 100 δισεκ. ευρώ. Είναι όλοι διακεκριμένοι φίλοι της κυβέρνησης και των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων και ανήκουν στα κινήματα υπέρ της ευρωζώνης και τη ΕΕ.

    Το ΣτΕ και η κυβέρνηση υλοποίησαν την σεισάχθεια, όχι υπέρ των θυμάτων, αλλά υπέρ των ενόχων του εγκλήματος.

    Με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου παύει η δίωξη τριών μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Δημοσίου την περίοδο 2013 – 2014. Η ζημιά του Δημοσίου ανέρχεται σε 622 εκατομ. ευρώ.

    Την ίδια στιγμή 19 ένοχοι υπεξαίρεσης 6.000.000 ευρώ από το ταμείο του ΕΦΚΑ επέστρεψαν στις θέσεις τους ατιμώρητοι και φρέσκοι για να συνεχίσουν την ληστεία των χρημάτων των ασφαλισμένων. Το ίδιο συνέβη με υπάλληλο που υπεξαίρεσε 101.000 ευρώ επειδή δεν λειτουργεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο!!!

    Αμέτρητες είναι οι περιπτώσεις αθώωσης εγκληματιών είτε είναι μεγαλόσχημοι είτε είναι μικροαπατεώνες. Η διαφθορά επιβραβεύεται και καλλιεργείται συστηματικά.

    Είναι γνωστή η εντολή των τοκογλύφων να μην διώκονται εγκλήματα οικονομικού χαρακτήρα που διαπράττονται από στελέχη τραπεζών, επιχειρήσεων και οργανισμών που συνδέονται με τις πολιτικές της ΕΕ. Επειδή, όμως, όλες οι τράπεζες και όλοι οι οργανισμοί συνδέονται άμεσα με τις πολιτικές της ΕΕ και της ευρωζώνης η ατιμωρησία αφορά σε όλους. Η κυβέρνηση, με τον εμετικά δουλικό χαρακτήρα που την χαρακτηρίζει, αθωώνει τους πάντες, ακόμα και τους πορτοφολάδες και, πιθανότατα, ψάχνει να βρει ανάμεσά τους τα μελλοντικά πολιτικά στελέχη του συστήματος. Εμπίπτει στην σφαίρα της παροιμίας «είπαν στη γριά να χέσει κι αυτή... κ.λ.π.».

    Το σύστημα των μνημονίων στηρίζεται στο οικονομικό, πολιτικό και ποινικό έγκλημα. Του είναι απαραίτητος και χρήσιμος κάθε εγκληματίας, μικρός και μεγάλος. Η πολιτικές της τρόικας δεν θα μπορούσαν να επιβληθούν στον ελληνικό λαό αν δεν αναλάμβανε τη δουλειά ένα δυσώδες τσούρμο πολιτικών και οικονομικών παλιανθρώπων που σκοτώνουν τη μάνα τους για λεφτά.

    ΚΑΙ γαμώ την δικαιοσύνη μας.. ρε κωλοπασοκοι φέρεται πίσω τα δανικά ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση