GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οκτώ άμαχοι νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό στη Συρία

Οκτώ άμαχοι, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από τον αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον μιας πόλης κο...


Οκτώ άμαχοι, μεταξύ αυτών τρία παιδιά, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη από τον αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον μιας πόλης κοντά στη Δαμασκό που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε περίπου στις 23:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην πόλη Άρμπιν στην περιοχή της ανατολικής Γούτα, η οποία ελέγχεται από τους Σύρους αντάρτες.

«Μετράμε τρία παιδιά και μία γυναίκα μεταξύ των οκτώ αμάχων που σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ρωσικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη του συριακού στρατού διεξήγαγαν τον βομβαρδισμό αυτό, από τον οποίο τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.

Η ανατολική Γούτα περιλαμβάνεται στις τέσσερις «ζώνες αποκλιμάκωσης» που θα έπρεπε να δημιουργηθούν μετά τη συμφωνία που συνήφθη τον Μάιο υπό την αιγίδα της Τουρκίας, του Ιράν και της Ρωσίας.

Ο συριακός στρατός είχε ανακοινώσει στις 22 Ιουλίου ότι δεν διεξάγει πλέον μάχες σε κάποιες «ζώνες» της ανατολικής Γούτα. Λίγες ώρες νωρίτερα η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι κατέληξε σε μια συμφωνία για την ασφάλεια του θύλακα αυτού των ανταρτών που πολιορκείται από τον συριακό στρατό.

Ωστόσο τα συριακά αεροσκάφη συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, καταγγέλλει το Παρατηρητήριο.

Εξάλλου οι Ρώσοι ανακοίνωσαν χθες ότι έχουν δημιουργήσει δύο σημεία ελέγχου και τέσσερα σημεία επιτήρησης προκειμένου να διασφαλίσουν ότι γίνεται σεβαστή η εκεχειρία την οποία η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει συνάψει με τις ομάδες των Σύρων ανταρτών. Από την πλευρά τους καμία ομάδα των ανταρτών δεν επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μια τέτοια συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, *φωτο αρχείου: Firas Abdullah

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση