GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιματηρές συγκρούσεις στη Δυτική όχθη: Νεκρός ένας Παλαιστίνιος - Συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τις νέες συγκρούσεις που εκτυλίχθηκαν σήμερα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις...


Ένας Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματά του μετά τις νέες συγκρούσεις που εκτυλίχθηκαν σήμερα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη , μία ημέρα μετά τις αιματηρές ταραχές που είχαν ως αφορμή τα νέα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο της Πλατείας των Τζαμιών.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν την εγκατάσταση συσκευών ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων στην είσοδο του τρίτου ιερότερου τόπου του Ισλάμ, απόφαση που πήραν οι Ισραηλινές αρχές για να σταματήσουν το κύμα δολοφονικών επιθέσεων Παλαιστινίων εναντίον αστυνομικών και πολιτών.

Η κατάσταση οξύνθηκε χθες όταν τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στην ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Οχθη, ενώ τρεις Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από Παλαιστίνιο που εισέβαλε στο σπίτι τους σε εβραϊκό οικισμό κοντά στην Ραμάλα.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν και σήμερα με πέτρες στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε περιοχές της ανατολικής Ιερουσαλήμ και στα γειτονικά παλαιστινιακά χωριά.

Συνέρχεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνέρχεται επειγόντως την Δευτέρα , έπειτα από αίτημα της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Αιγύπτου, για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας μετά την επιβολή από τις ισραηλινές αρχές νέων μέτρων ασφαλείας στην είσοδο της Πλατείας των Τζαμιών, του τρίτου ιερότερου τόπου του ισλάμ.

«Η συνεδρίαση αυτή θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε επειγόντως για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να στηριχθεί η αποκλιμάκωση», δήλωσε ο Σουηδός πρεσβευτής στον ΟΗΕ Καρλ Σκάου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση