GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν ο Τριντό συνάντησε τον... Τριντό - ΦΩΤΟ

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, συναντήθηκε με ένα μωρό δύο μηνών, που ονομάζεται επίσης Τζάστιν Τριντό. Οι γονείς του μωρού,...


Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, συναντήθηκε με ένα μωρό δύο μηνών, που ονομάζεται επίσης Τζάστιν Τριντό. Οι γονείς του μωρού, πρόσφυγες από τη Συρία αποφάσισαν να το ονομάσουν Τζάστιν Τριντό προς τιμήν του Καναδού Πρωθυπουργού, επειδή τους προσέφερε καταφύγιο στον Καναδά.
Οι Afraa Hajj Hammoud και Μοhammed Belal εγκατέλειψαν τη Συρία πριν από έξι χρόνια, έζησαν στον Λίβανο για τρία χρόνια και στη συνέχεια έφθασαν στον Καναδά. Όταν ο Τζάστιν Τριντό έγινε Πρωθυπουργός της χώρας δέχθηκε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία στον Καναδά. «Τον αγαπώ, επειδή ξέρει τι σημαίνει ανθρωπισμός», δήλωσε η Hammoud στο CBC.
Το δύο μηνών αγοράκι που ονομάζεται Τζάστιν Τριντό Άνταμ Μπιλάλ γεννήθηκε στο Κάλγκαρι, στην καναδική επαρχία Αλμπέρτα στην οποία ζουν 1.000 πρόσφυγες. Εκεί, ο Καναδός Πρωθυπουργός συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον δύο μηνών συνονόματο του, τον οποίο κράτησε αγκαλιά και συνομίλησε με τους γονείς του.
Περίπου 40.000 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν εγκατασταθεί στον Καναδά από τότε που ο Τζάστιν Τριντό ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα, τον Νοέμβριο του 2015. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Independent", η προσαρμογή στον Καναδά δεν εξελίσσεται χωρίς εμπόδια. Οι οικογένειες των προσφύγων συζήτησαν τη δυσκολία εύρεσης εργασίας και εκμάθησης αγγλικών ή γαλλικών.
Ο Τζάστιν Τριντό Άνταμ Μπιλάλ δεν είναι το πρώτο μωρό που έχει το όνομα του Καναδού πρωθυπουργού. Τουλάχιστον σε άλλα δύο μωρά, που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δόθηκε το όνομα Τζάστιν Τριντό.
Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των μωρών που ονομάστηκαν Μπαράκ το 2009 αυξήθηκε κατακόρυφα.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Πηγή φωτο: Adam Scotti/Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση