GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κασουλίδης- Κοτζιάς: Ενοχλητικές αλλά διαχειρίσιμες οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι υπουργοί εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδος, κ.κ. Κασουλίδης και Κοτζιάς, δήλωσαν ότι οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ό...


Οι υπουργοί εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδος, κ.κ. Κασουλίδης και Κοτζιάς, δήλωσαν ότι οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο ενοχλητικές κι αν είναι, είναι διαχειρίσιμες.

Ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε πως δουλειά των υπουργών Εξωτερικών είναι «να βοηθήσουν την Τουρκία να καταλάβει τις υποχρεώσεις της».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έφθασε το απόγευμα στα κατεχόμενα, δήλωσε πως «η υφιστάμενη κατάσταση στην Κύπρο δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πάντα» και ανέφερε πως η διαδικασία λύσης διακόπηκε δύο φορές με αποτυχία.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνοντας πως «δεν είναι σωστό να πραγματοποιεί μονομερώς η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία), βήματα στα ενεργειακά αποθέματα που βρίσκονται γύρω από την Κύπρο». Σε αυτά, είπε, «μερίδιο έχει και ο τουρκοκυπριακός, λαός».

Η ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΝΙ-TOTAL προχωρά ομαλά στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ και αναμένεται ότι το γεωτρύπανο θα προσεγγίσει το κοίτασμα «Ονησίφορος». Το κοίτασμα έχει πάρει το όνομα του από τον τιμώμενο σήμερα 'Αγιο Ονησίφορο, ο οποίος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, και όταν ενηλικιώθηκε ήρθε στην Πάφο και έζησε στο χωριό Αναρίτα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση