GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σφοδρή σύγκρουση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - ΒΙΝΤΕΟ

Αγριεύει η πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Σύσσωμη η ΚΟ της Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση εξετα...


Αγριεύει η πολιτική αντιπαράθεση με επίκεντρο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Σύσσωμη η ΚΟ της Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συσκότιση.
Εκρηκτική ήταν η απάντηση του Πάνου Καμμένου.
Την ίδια ώρα χάος επικράτησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή με την αντιπολίτευση να πιέζει την κυβέρνηση για κατάθεση του κ. Καμμένου.
Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Η Πρόεδρος της Θεσμών κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου έχοντας στα χέρια την αίτηση του Σπύρου Λυκούδη για να κληθεί ο κ. Καμμένος τάχθηκε κατά του να συζητηθεί σήμερα το αίτημα λέγοντας δηκτικά, "ελάτε τώρα, έχει υποβληθεί αίτημα και για Εξεταστική, θα ‘χουμε δουλειές, θα ‘χουμε νέο πανηγύρι, μην βιάζεστε θα μιλήστε εκεί".
Ενώ σχολιάζοντας την αίτηση Λυκούδη συμπλήρωσε "αυτό εδώ δεν είναι πλήρες, γράψτε το όνομα και την ιδιότητα αυτού που καλείτε, και το θέμα, μην βαριέστε να γράψετε" προκαλώντας την έκρηξη των κ.κ. Γ.Μαυρωτά από το Ποτάμι ο οποίος φώναζε "μα τι είναι αυτά που λέτε, όλα τα λέει η κλήση"!
Οι διάλογοι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής
Μαυρωτάς (Ποτάμι): Το αίτημά μας κατατέθηκε στις 23/6 και από τότε το μόνο που έχει υπάρξει είναι μια επίκαιρη ερώτηση από τον κ. Γεωργιάδη στον κ. Καμμένο. Εμείς δεν είχαμε την δυνατότητα να τον ρωτήσουμε.
Χριστοδουλοπούλου: Έχετε πιο έξυπνες ερωτήσεις από τον κ. Γεωργιάδη;
Μαυρωτάς: Έχουμε τις δικές μας ερωτήσεις.
Αθανασίου (ΝΔ): Κάποιος από εμάς μπορεί να έχει πιο εύστοχες ερωτήσεις και απορίες που πρέπει να λυθούν. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Παρασκευόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Διαφωνώ. Είμαστε επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και το ζήτημα απαιτεί μυστικότητα για λόγους ασφάλειας και συνοχής της πολιτείας. Δεν μπορούμε να συζητάμε κάποια θέματα που ενδεχομένως αφορούν την ΕΥΠ . Έχουμε να κάνουμε με θέμα που λίγο πολύ αφορά την διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Η παγκόσμια οργανωμένη κοινωνία θεωρεί ότι πρέπει να έχουμε θεσμό πριμοδότησης όσων προσφέρουν στοιχεία και πληροφορίες για το έγκλημα. Το έχει προβλέψει ειδικός ποινικός νόμος για ναρκωτικά, για τρομοκρατία κ.α. Έχουμε και δικονομικούς θεσμούς, ειδικές ανακριτικές μεθόδους που γίνονται με μυστικότητα, έχουμε πρακτικές διείσδυσης και προστατεύονται οι μηχανισμοί γιατί αν κάτι διαρρεύσει θα έχουμε… αίμα. Κατά την δική μου άποψη υπάρχουν δύο εκδοχές για την υπόθεση. Η πρώτη – ψευδής κατά την γνώμη μου – θέλει τον κ. Καμμένο να επιχειρεί να περάσει μια δική του γνώμη. Δεν την πιστεύω αυτή την εκδοχή. Η 2η εκδοχή είναι να γίνεται μια προσπάθεια αντιμετώπισης ενός εγκλήματος. Είναι θεμιτό. Γι αυτό και ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει θεσμούς που οδηγούν ακόμα και σε απόλυση κρατουμένων που θα προσφέρουν πληροφορίες. Είμαστε αυτή την στιγμή στο μέσο μια προσπάθειας που φαίνεται ότι είναι γνωστή σε Αστυνομία και πιθανότατα στην Δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν να κάνουμε συζήτηση και να προκύψουν λεπτομέρειες που δεν πρέπει μνα γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό;
Βενιζέλος: Ο κ. Παρασκευόπουλος ως καθηγητής του Ποινικού Δικαίου θεωρεί ότι ο κ. Καμμένος ενήργησε στο πλαίσιο της ποινικής δικονομίας;
Παρασκευόπουλος: Και ο Ποινικός Κώδικας και η Ποινική Δικονομία προβλέπουν θεσμούς αλλά δεν έχω ιδέα τι έκανε ο Καμμένος
Βενιζέλος: Ε, λοιπόν αυτό πρέπει να μάθουμε
Χριστοδουλοπούλου: Τα εξήγησε ο κ. Καμμένος στην Ολομέλεια
Βενιζέλος : όχι. Είπε να κάνουμε εξεταστική προανακριτική ή πρόταση μομφής
Τζαβάρας (ΝΔ): Μαθαίνουμε για δράσεις ανακριτικών και δικαστικών λειτουργών που δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας και προβληματισμό. Ο κ.
Καμμένος είπε ότι μετά από παρέμβαση δημοσιογράφου ενθάρρυνε κατάδικο για αποκάλυψη αλήθειας.Η ιδιότητα του μάρτυρα και του κατηγορούμενου και ιδιαίτερα του καταδίκου είναι ασυμβίβαστο.
Χριστοδουλοπούλου: Να σας πω σε πόσες δίκες έχουν υπάρξει παραβιάσεις διαδικασίας;
Τζαβάρας: Στην συγκεκριμένη όμως έγινε από κυβερνητικό παράγοντα
Χριστοδουλοπούλου: Και τι να κάνω εγώ τώρα; Τι με ενδιαφέρει εμένα;
Τζαβάρας: Το μόνο που λέτε είναι ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πως θα προστατέψει μάρτυρες για την διαλεύκανση υποθέσεων και την σωτηρία χιλιάδων παιδιών και η αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται και εμποδίζει την κυβέρνηση.
Βενιζέλος: Είναι παρακράτος
Χριστοδουλοπούλου: Παιδιά ήρεμα. Διαπιστώνω μεγάλο φανατισμό
Βενιζελος: Ο κ. Καμμένος είναι υποθαλπτόμενος από τον πρωθυπουργό για την ενέργειά του
Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ): Άκουσα τους προλαλήσαντες. Συμφωνώ με την άποψη του Παρασκευόπουλου. Όλοι αγνόησαν ηθελημένα ότι έχουμε μοναδική περίπτωση. Μιλάμε για 3 τόνους ηρωίνης. Η μεγαλύτερη ποσότητα παγκοσμίως. Έχουμε τον θάνατο 7 μαρτύρων και αυτός είναι ο μοναδικός που έμεινε εν ζωή. Η αντίδραση της αντιπολίτευσης φανερώνει αμηχανία και εκνευρισμό γιατί τους κάηκαν όλα τα χαρτιά. Έπαιξαν με την αξιολόγηση και δεν τους βγήκαν. Έπαιξαν με το ότι ο κ Καμμένος έκατσε συνοδηγός στο ελικόπτερο και τους απέδειξε ο πρόεδρός μας ότι δεν ήταν παράνομο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από υποθέσεις στον χώρο Υγείας και άλλα. Η αντίληψη περί ηθικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η διαγραφή δανείων. Ας μην μας κάνουνε μαθήματα ηθικής. Ο Βενιζέλος μίλησε για ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΕΝΛ. Δεν ισχύει έχουμε διαφωνίες αλλά σε μεγάλα ζητήματα υπάρχει ταύτιση.
Χριστοδουλοπούλου: Υπάρχει πρόταση από την ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, θα γίνει άλλο πανηγύρι. Γιατί θέλετε να εμπλέξετε και την Θεσμών;
Βενιζέλος: Προσπαθείτε να γελοιοποιήσετε υποθέσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος;
Χριστοδουλοπούλου: Όχι, έχει γελοιοποιηθεί από μόνο του.
Παρασκευόπουλος: Για όσα ειπώθηκαν για παρακράτος να σας υπενθυμίσω ότι ορισμένα πράγματα τα προβλέπει το σύστημά μας
Βενιζέλος: Αναλογιστείτε τι εγκλήματα συγκαλύπτετε
Παρασκευόπουλος: Η όλη ιστορία προέρχεται από πληροφορίες που φαίνεται να είναι προϊόν υποκλοπής. Δεν επιτρέπεται η χρήση προϊόντων που προήλθαν με παράνομα μέσα.
Γεωργιάδης (ΕΝ. Κεντρώων): Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Το ζήτημα δεν είναι μόνο δικαστικό αλλά και πολιτικό. Εμείς δεν πρέπει να μάθουμε τι ειπώθηκε;
Χριστοδουλοπούλου: Κάντε νέο αίτημα με σωστό τρόπο και θα το συζητήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση στις 17 Ιουλίου.
Η προθεσμία που έθεσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου για την επανακατάθεση του αιτήματος ακρόασης του Πάνου Καμμένου είναι η 18η Ιουλίου. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να λάβει απόφαση επί του αιτήματος.

2 σχόλια

  1. Όπως γράφω σε άλλο κείμενο φόρους, φόρους, φόρους θα πω έχουμε επενδύσεις τράνζιτ ή τρανζίτ (transit) ΔΗΛΑΔΗ καμία επένδυση, cosco, Fraport=>ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ δεν φορολογείται στην ΕΛΛΆΔΑ ούτε καν ΦΠΑ δεν πληρώνουν και προσέξετε παίρνουν ΔΆΝΕΙΆ από Ελληνικές τράπεζες για να [επενδύσουν] στην Ελλάδα που τα χρεωνόμαστε ΕΜΕΙΣ ,για να μην πω για μισθούς η για εργασιακά..αυτά θα ήταν καλά αν είχαμε ΜΙΑ ενιαία φορολογική αρχή στη Ε.Ε και ΈΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ για όλη την Ε.Ε .. όλα τα άλλα είναι μπότα, είναι ΚΑΤΟΧΉ...ΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΏΝ ΚΟΊΝΟ; ...Ένα νόμισμα που λέγετε ευρώ !!!! σκεφτείτε λοιπόν ΚΑΛΆ γιατί θα γίνει στην ΕΛΛΆΔΑ της @@@#@#@%#@%%#$#^. και ας ψηφίζει ο κάθε ένας ΌΤΙ ΘΈΛΕΙ...

    Μου αρέσει η λέξη ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ...ΧΑ ΧΑ ΧΑ...ΑΑΑΑΑΑΑΑ

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το δεύτερο μνημόνιο καθώς και την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της 6/2012 με την οποία καταργήθηκαν οι λεγόμενες «ρήτρες μονιμότητας».

    Οι ρήτρες αυτές αφορούσαν ρυθμίσεις αυξημένης προστασίας των εργαζομένων από τις καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας.

    Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες τα εν λόγω νομοθετήματα δεν προσκρούουν στις επιταγές των άρθρων 26 και 43 του Συντάγματος.

    Αντίθετα, όπως έκριναν, αποσκοπούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και για αυτό έγινε και η μείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, γιατί διαφορετικά "στερείται η δυνατότητα εξυγίανσης των επιχειρήσεων μέσω της μείωσης του εργασιακού κόστους».

    Σύμφωνα με το σκεπτικό, πρόθεση του νομοθέτη (νόμου 4046/2012 - Μνημόνιο ΙΙ) ήταν να ισχύσουν οι ρυθμίσεις αυτές περί κατάργησης των ρητρών μονιμότητας «άμεσα ως κανόνες δικαίου της Ελληνικής έννομης τάξης, όπως προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση κατά την οποία, συνιστούν πλήρης κανόνες δικαίου, άμεσης εφαρμογής δεδομένου ότι οι προβλέψεις του Μνημονίου ΙΙ αποτελούν μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν πριν την εκταμίευση των ενισχύσεων και επιβάλλεται η άμεση ενσωμάτωσή τους στην εσωτερική έννομη τάξη».

    Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς έξι μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου μειοψήφησαν, εκφράζοντας εντελώς αντίθετες απόψεις...[[χα χα χα χα πίσσα και πούπουλα σε ΟΛΟΥΣ]]

    πηγή-enikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση