GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσο επηρεάζει την επιδερμίδα σας το άγχος

Σε κάποιες από εμάς το στρες δημιουργεί στομαχικές διαταραχές, σε άλλες πονοκέφαλο, ενώ σε μία μεγάλη κατηγορία γυναικών προκαλεί δερματ...


Σε κάποιες από εμάς το στρες δημιουργεί στομαχικές διαταραχές, σε άλλες πονοκέφαλο, ενώ σε μία μεγάλη κατηγορία γυναικών προκαλεί δερματολογικά προβλήματα αλλά και φλεγμονές που ευνοούν τη πρόωρη γήρανση.

Δερματικές αντιδράσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς το στρες αποσυντονίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μειώνει την αντίσταση του οργανισμού σε συγκεκριμένα βακτηρίδια με αποτέλεσμα την εμφάνιση ακμής ή την επιδείνωσή της.

Επίσης, προκαλεί υπερέκκριση ανδρογόνων που ευθύνονται για την αύξηση της λιπαρότητας και την εμφάνιση της όψιμης ακμής.

Επίσης, ευθύνεται για την εμφάνιση της ξηρότητας αλλά και την ανάπτυξη φλεγμονών και οιδημάτων.

Επιπλέον, οι ενδοφρίνες ( ορμόνες που έχουν σχέση με τη καλή μας διάθεση και βοηθούν στην σωστή αιμάτωση της επιδερμίδας) μειώνονται όταν βρισκόμαστε κάτω από ψυχολογική πίεση.

Το στρες προκαλεί αλλά και επιδεινώνει δερματολογικά προβλήματα τα οποία εάν δεν ελέγξουμε έγκαιρα έχουν δύσκολη αντιμετώπιση.

Ακμή: Εκδηλώνεται από μία απλή λιπαρότητα έως μία σοβαρή φλεγμονή. Σύμφωνα με τους ειδικούς από το χώρο της ολιστικής ιατρικής η ακμή είναι αποτέλεσμα των συγκρούσεων κατά την ενηλικίωση αλλά και της σεξουαλικής ταυτότητας.

Αντιμετώπιση: Αντιβακτηριδιακές ουσίες, σαλικυλικό οξύ, ρετινόλη. Σε αρκετές περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να συστήσει αντιβίωση.

Ψυχολογική υποστήριξη: Ασκήσεις χαλάρωσης ώστε να ελέγξετε το στρες. Βοηθά επίσης και ο οξυγονοθεραπεία επειδή συμβάλλει στην αντιμετώπιση των φλεγμονών.

Κνησμός: Η ισταμίνη, αυτή η πρωτεινογενής ουσία του οργανισμού μας, απελευθερώνεται υπό συνθήκες στρες και προκαλεί έντονο κνησμό. Συνήθως ανάλογα συμπτώματα συναντώνται σε όσους βρίσκονται σε καταστάσεις απογοήτευσης, θυμού ή οργής.

Αντιμετώπιση: Προιόντα με ιαματικό νερό, ή με συστατικά όπως αλόη βέρα, χαμομήλι. Σε επίμονες περιπτώσεις ο γιατρός μπορεί να συστήσει αντιισταμινικά.

Ψυχολογική Υποστήριξη: Εκτός από τις ασκήσεις χαλάρωσης σου προτείνουμε, γιόγκα και διαλογισμό.

Ξηρότητα: Κυμαίνεται από απλή ξηρότητα σε ορισμένα σημεία στο πρόσωπο μέχρι σκασίματα, φλεγμονές που μπορεί να οδηγήσουν σε έκζεμα και ψωρίαση. Ψωρίαση εκδηλώνουν εκείνοι που καταπιέζουν τον εαυτό τους, ενώ οι ασθενείς με έκζεμα συχνά νιώθουν στις σχέσεις τους ανεπιθύμητοι.

Αντιμετώπιση: Πλούσια ενυδατικά γαλακτώματα και ενυδατικές κρέμες για το πρόσωπο. Τα προϊόντα φροντίδας με βρώμη είναι ιδανικά για όλο το σώμα.

Ψυχολογική υποστήριξη: Η βοήθεια που θα σας δώσει ένας ψυχοθεραυπευτής με θεραπευτική ύπνωση σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή. Η θαλασσοθεραπεία λειτουργεί επίσης ευεργετικά επειδή βοηθά ψυχοσωματικά.

Εξανθήματα-Κοκκινίλες: Αυτές οι κόκκινες ανωμαλίες του δέρματος εμφανίζονται ξαφνικά και όσο το στρες μας καταβάλει επιδεινώνονται. Οι ενήλικοι εμφανίζουν εξανθήματα εξ αιτίας του στρες αλλά και του θυμού, ενώ στις κοκκινίλες θα προσθέσουμε και το αίσθημα της ντροπής.

Αντιμετώπιση: Κρέμες για τοπική χρήση. Οι δερματολόγοι σε ανάλογες περιπτώσεις προτείνουν στεροειδή. Οι κοκκινίλες θα ελεγχθούν με κρύες κομπρέσες

Ψυχολογική υποστήριξη: Απόφυγε τις εκρήξεις θυμού κάνοντας γιόγκα.

Μάθε να ελέγχεις τον πανικό σου με ασκήσεις χαλάρωσης και αυτοέλεγχο. Η ομοιοπαθητική μπορεί να σε βοηθήσει αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση