GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Κανένας μεγάλος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο όταν το εμείς ξεπεράσει το εγώ - ΦΩΤΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την Εθνική Νέων Ανδρών, που κατέκτησε το ευρωπα...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την Εθνική Νέων Ανδρών, που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο κ. Παυλόπουλος στην ομιλία του προς τους παίκτες τους έδωσε συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο, ενώ αποκάλυψε πως παρακολούθησε τους περισσότερους αγώνες της ομάδας, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην ανατροπή που έκανε η Εθνική στον αγώνα με την Λιθουανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ήθος που επέδειξαν οι διεθνείς λέγοντας «πως είναι χαρακτηριστικό τεράστιας σημασίας και για τον αθλητισμό αλλά και γενικότερα για κάθε εκδήλωση της δημόσιας ζωής.» Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην συλλογικότητα τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας αποδείξατε πως κανένας μεγάλος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο όταν το εμείς ξεπεράσει το εγώ».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην αμυντική τακτική που ακολούθησε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου υπογραμμίζοντας σχετικά: «Γιατί όταν θωρακίσουμε τα «μετόπισθεν», από κει και πέρα μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά.»

Τέλος ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε από τους παίκτες να συνεχίσουν και στον αθλητισμό αλλά στην προσωπική τους ζωή με την ίδια νοοτροπία για να εμπνεύσουν και τις επόμενες γενιές.

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κ. Παυλόπουλος έδωσε σε κάθε μέλος της αποστολής από ένα συμβολικό δώρο ενώ οι παίκτες του χάρισαν μια φανέλα της Εθνικής και μια μπάλα με τις υπογραφές των παικτών.

Την αποστολή της Εθνικής Νέων Ανδρών συνόδευαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Παυλόπουλου:

«Σας ευχαριστώ θερμώς που είστε εδώ. Θέλω να σας συγχαρώ, για μιαν ακόμη φορά. Για μερικούς από εσάς αυτά τα συγχαρητήρια είναι ήδη συνήθεια. Τα χουμε ξαναπεί, αλλά έχω ανάγκη να το τονίσω και πάλι. Όχι για να τα ακούσετε εσείς. Εσείς τα ξέρετε και τα βιώνετε. Αλλά για να πάει το μήνυμα αυτό, με αφορμή εσάς και το υπόδειγμά σας, προς κάθε κατεύθυνση. Στο τηλεγράφημα που σας έστειλα, σας είπα ότι είμαστε όλοι υπερήφανοι για σάς και το εννοώ. Όχι μόνο γιατί ανεβήκατε ξανά στην κορυφή. Όπως τόνισα και πριν, αυτό είναι πια συνήθεια για εσάς. Και είμαι βέβαιος ότι θα είναι και για τους επόμενους, αν ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Όμως το μήνυμα που δώσατε σε όλους και ιδίως στη γενιά σας είναι το εξής: Πρώτα από όλα το ήθος που έχετε επιδείξει, τεράστιας σημασίας και για τον αθλητισμό και γενικότερα για κάθε εκδήλωση ακόμη και της δημόσιας ζωής. Δεύτερον, η συλλογικότητα που δείξατε. Γιατί παρακολούθησα, όσο μπορούσα, σχεδόν όλα τα παιχνίδια σας. Συλλογικότητα υποδειγματική που δείχνει ότι κανένας μεγάλος στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο όταν το «εμείς» ξεπεράσει το «εγώ», ακόμη και για το πιο μεγάλο ταλέντο. Και υπάρχει ένα τρίτο: Η τακτική που ακολουθήσατε. Παρακολουθώντας τους αγώνες σας με εξαίρεση αυτόν με την Λιθουανία, αλλά που και εκεί η ανατροπή που κάνατε φάνηκε εύκολη όλα φαινόντουσαν εύκολα, λες και ήταν οι αντίπαλοί σας πολύ κατώτεροι από εσάς. Δεν είναι έτσι. Στοιχειωδώς να ξέρει κανείς μπάσκετ, ήξερε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο. Όμως αυτό που επιτύχατε, να φαίνεται αυτό ένα απλό πράγμα, δείχνει ακριβώς το πώς έχετε δουλέψει μέχρι τώρα. Και αυτό οφείλεται και σε εσάς και στους προπονητές σας. Κυρίως δε το ότι όλα ξεκίναγαν από την άμυνά σας.

Γιατί και εδώ θέλω να τονίσω ότι κανένα μεγάλο στόχο δεν τον επιτυγχάνεις εάν δεν έχεις ξεκινήσει από τη βάση, του τι διαθέτεις και πως μπορείς να αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο. Αυτό ήταν μια τακτική που την παρακολούθησα και διδάσκει πολλά προς κάθε κατεύθυνση. Γιατί συνηθίζουμε πολλές φορές να βάζουμε μεγαλεπήβολους στόχους, αλλά δεν έχουμε καταλάβει ότι πριν πρέπει να έχουμε μετρήσει καλά και τις δυνάμεις μας και τον αντίπαλο. Γιατί όταν θωρακίσουμε τα «μετόπισθεν», από κει και πέρα μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μπροστά.

Αυτά που σας λέω να τα συνεχίσετε και στη ζωή σας. Το ξέρετε ότι τα φώτα της δημοσιότητας, ιδιαίτερα στον αθλητισμό αυτού του επιπέδου, δεν διαρκούν για πάντα. Μέσα από τον αθλητισμό βάλτε στόχους ζωής. Να συνεχίσετε δηλαδή και στη ζωή, στα υπόλοιπα που θα κάνετε, με την ίδια νοοτροπία. Σε άλλο επίπεδο οπωσδήποτε, αλλά με την ίδια νοοτροπία. Έτσι θα μπορέσετε να εμπνεύσετε όχι μόνο εκείνους που θα ρθουν στη δική σας θέση, στο επίπεδο του μπάσκετ, αλλά και όλη τη νέα γενιά. Το έχει και εκείνη ανάγκη, το έχει ανάγκη και ο Τόπος. Η δική σας γενιά και μερικές ακόμα πριν από σας, ταλαιπωρήθηκαν πολύ από αυτή την κρίση. Έχασαν πολλές ευκαιρίες και είναι άδικο για αυτές. Μπορούν όμως, μέσα από τη δύναμη που εσείς εμπνέεται, να βρουν το δρόμο τους. Και αυτό είναι εξαιρετικά πολύτιμο και για τις γενιές που έρχονται και για τον ίδιο τον Τόπο μας. Γιατί το μέλλον του Τόπου εξαρτάται από σας και τις γενιές που έρχονται πολύ περισσότερο. Εκείνες θα κάνουν περισσότερα από μας. Και το κυριότερο, μπορούν με την εμπειρία των δικών μας λαθών να μην επαναλάβουν τα λάθη αυτά και στο μέλλον.

Και πάλι σας ευχαριστώ θερμώς»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση