GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο "σκοτάδι" ολόκληρη η Κόστα Ρίκα - Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους

Η Κόστα Ρίκα δοκιμάστηκε χθες Σάββατο από μια πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία οφειλόταν στη βλάβη μιας γραμμής στον γειτονικ...


Η Κόστα Ρίκα δοκιμάστηκε χθες Σάββατο από μια πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης, η οποία οφειλόταν στη βλάβη μιας γραμμής στον γειτονικό Παναμά, που έπληξε το σύνολο των διασυνδέσεων των δικτύων ηλεκτροδότησης της κεντρικής Αμερικής, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι περίπου πέντε εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας βρέθηκαν αντιμέτωποι με πλήρη διακοπή της ηλεκτροδότησης, επί σχεδόν πέντε ώρες. Η ηλεκτροδότηση πάντως είχε αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περί τις 18:00 τοπική ώρα (03:00 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας), ανέφερε η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού της Κόστα Ρίκα, ο Κάρλος Ομπρεγόν, εξήγησε ότι η βλάβη που σημειώθηκε στον Παναμά στέρησε προσωρινά τη χώρα αυτή από το 40% της ενέργειας που χρειαζόταν για την κάλυψη των αναγκών της, κάτι που προκάλεσε ανισορροπία στο κεντροαμερικανικό δίκτυο διανομής ηλεκτρισμού και είχε συνέπεια να διακοπεί εντελώς η ηλεκτροδότηση στην Κόστα Ρίκα.

Η Νικαράγουα και το Ελ Σαλβαδόρ επίσης αντιμετώπισαν διακοπές της ηλεκτροδότησης κατά τόπους.

Στην Κόστα Ρίκα, η πρωτεύουσα Σαν Χοσέ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα απόλυτο κυκλοφοριακό χάος, καθώς όλα τα φανάρια έσβησαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι κατά τη διάρκεια της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Το κυριότερο διεθνές αεροδρόμιο στην Κόστα Ρίκα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικές συσκευές (σ.σ. γεννήτριες, μπαταρίες...) των συνεργείων και των οχημάτων των υπηρεσιών διάσωσης, κάτι που του επέτρεψε να συνεχίσει τη λειτουργία του, αν και με πολύ πιο βραδείς ρυθμούς, ανέφερε ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών, ο Χερμάν Βαλβέρδε.

Οι αρχές πάντως διαβεβαίωσαν αργότερα ότι η κατάσταση εξομαλύνθηκε και πλέον λειτουργούν κανονικά τα φανάρια στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ η ηλεκτροδότηση στο διεθνές αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε πλήρως.

Στον Παναμά η διακοπή διήρκεσε τρεις ώρες και άρχισε τη στιγμή που ο πρόεδρος Χουάν Κάρλος Βαρέλα επρόκειτο να αρχίσει την ομιλία του, η οποία θα μεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά, για να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του καθώς μπαίνει η τέταρτη χρονιά της θητείας του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση