Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

  ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ! Την έξοδο στις αγορές (αύριο) ανακοίνωσε η κυβέρνηση...  Γράφει ο Νίκος Κούτρικας 
   Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ

   Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύεται στο ΧΑΑ που αναφέρει το Ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε τις τράπεζες BNP, Bank of America Merrill Lynch, Citi, Deutsche Bank, HSBC, ως αναδόχους προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση νέου ομολόγου 5ετούς διάρκειας. Οι νέοι τίτλοι θα εκδοθούν αύριο, Τρίτη 25 Ιουλίου. Ουσιαστικά η κυβέρνηση υλοποιεί το "βγαίνουμε στις αγορές" Με άγνωστο προς το παρόν επιτόκιο!

  Αύριο Τρίτη, 25 Ιουλίου υπολογίζεται ότι η τιμή του επιτοκίου θα κυμανθεί από 4% έως 4,5%.
  Πάντως το όλο θέμα φαίνεται ξεκάθαρα ότι προχώρησε για να "καλυφθεί" το θέμα Βαρουφάκη και το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία στην κυβέρνηση. Αφού οι περισσότερες εισηγήσεις ήταν αρνητικές με την κυβέρνηση να θεωρεί ότι το περιβάλλον την ευνοεί με το κατάλληλο επενδυτικό κλίμα. Πράγμα το οποίο όμως δεν ισχύει και το "βγαίνουμε στις αγορές" έχει άλλες προεκτάσεις....

  Περιμένουμε αύριο να δούμε το ύψος των επιτοκίων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 25 Ιουλ 2017, 11:50:00 π.μ.

  ΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και σχεδόν όλοι οι υπουργοί του που φέρει τον τίτλο του πρωθυπουργού...

  Αντί για το νέο νόμο είναι μνημειώδης καθυστέρηση για τα αυθαίρετα..

  Τι κι αν οι αυθαιρετούχοι σε όλη τη χώρα περιμένουν καρτερικά εδώ και κοντά ένα χρόνο τη νέα, πιο ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση, για να σπεύσουν να τακτοποιήσουν είτε αυθαίρετα κτίσματα και οικοδομές, είτε μικρότερες παραβάσεις (πέργκολες, αποθήκες κ.λπ.)!

  Τι κι αν οι Σύλλογοι Οικιστών στέλλουν προ μηνών επιστολές (και ακόμα περιμένουν σημειωτέον απάντησης) στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διαμαρτυρόμενοι για την πρωτοφανή κωλυσιεργία γύρω από τη νέα ρύθμιση που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση;... Ο νόμος που υποτίθεται ότι θα είχε ψηφιστεί τον περσινό Σεπτέμβριο παραμένει άφαντος..

  Το νομοσχέδιο, που ετοιμάζεται, ετοιμάζεται αλλά ποτέ δεν είναι έτοιμο, δε λέει να έρθει στη Βουλή.. Αντί του νέου νομοσχεδίου, το μόνο που έρχεται είναι οι συνεχείς παρατάσεις στην παλιά ρύθμιση τακτοποίησης, που "τρέχει" από το 2013!

  Πλάκα στην πλάκα, φτάσαμε στην 5η αισίως παράταση του παλιού νόμου σε διάστημα 12 μηνών! ...Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση νέας 2μηνης παράτασης του Νόμου 4178/2013, μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου..

  Γιατί τόσος εμπαιγμός;..και το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ τους από το Δήμους πάει σύννεφο , Γιατί; Γιατί αυτή η μνημειώδης καθυστέρηση; Γιατί ο αυτή η κυβέρνηση έχει τον εμπαιγμός στο αίμα της και παιζει κόλπα πλάτη όλου του κόσμου και για ΌΛΑ , που περιμένει το νέο νόμο για να πάει σε τελική ανάλυση να ΠΛΉΡΩΣΗ και να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του...

  Ένας χρόνος κλείνει το Σεπτέμβριο που ολοκληρώθηκε η διαβούλευση! Νέο νόμο δε βλέπουν πουθενά... Βλέπουμε μονάχα παρατάσεις της παλιάς ρύθμισης... Το ξέρετε ότι αυτή η παράταση που δώσανε τώρα, η δίμηνη, στον υφιστάμενο νόμο είναι η 5η κατά σειρά σε διάστημα ενός χρόνου τον ανικάνων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .. τόσος εμπαιγμός πια!!!τόση ανικανότητα;; Δε θέλουν να εισπράξουν ΆΛΛΑ ΝΑ ΔΑΝΕΊΖΟΝΤΑΙ;;

  Το πλέον κωμικοτραγικό μέσα στο σκηνικό αυτό των παλινωδιών και της μνημειώδους καθυστέρησης είναι πως ο πρώτος που θα έπρεπε να βιάζεται να περάσει το νέο νομοσχέδιο είναι το υπουργείο και η κυβέρνηση!.. Πολύ απλά γιατί υποτίθεται έχουν καταρτίσει μια δελεαστική ρύθμιση τακτοποίησης, ικανή να προσελκύσει πολύ κόσμο και άρα να εισπραχτεί πολύ χρήμα για το κρατικό ταμείο.. ΆΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΝΊΚΑΝΟΙ... Δεν έχουν καμία επαφή με το κόσμο..ξέρουν ΜΌΝΟ να βάζουν φόρους και πρόστιμα ΆΝΤΕ ΓΊΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΆΝΕ ΤΟ 2% και να ξεμπλέξουμε μια και καλή ΜΕ όλους αυτούς τους ΗΛΊΘΙΟΥΣ..

  Item Reviewed: ΑΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ! Την έξοδο στις αγορές (αύριο) ανακοίνωσε η κυβέρνηση... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr