GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ για ναρκωτικά! Σοβαρό επεισόδιο με τουρκικό πλοίο...

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας που έπλεε 3 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Ρό...


Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας που έπλεε 3 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Ρόδου, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Daily Sabah.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα το πλοίο που μεταφέρει μέταλλο έπλεε σε διεθνή ύδατα την ώρα που σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής του ζήτησε να μεταβεί στο λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, όταν ο καπετάνιος ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να ακολουθήσει τις εντολές, το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ.


Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου με την ονομασία M/V ACT, που μίλησε στο κανάλι CNN Türk, η ελληνική ακτοφυλακή ζήτησε από το τουρκικό πλοίο να κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Ρόδου.


Επειδή όμως ο καπετάνιος Σαμί Καλκαβάν δεν υπάκουσε, τότε η ελληνική ακτοφυλακή τον προειδοποίησε ότι θα άνοιγε πυρ, όπως και έπραξε.
Όπως ισχυρίζεται ο καπετάνιος, αυτή τη στιγμή το πλοίο έχει δεχθεί 16 σφαίρες στο σκαρί του, δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ωστόσο βίωσαν μεγάλο κίνδυνο. Το πλοίο βρίσκεται τώρα σε τουρκικά ύδατα.

Το αρχηγείο το Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν επιβεβαιώνοντας το περιστατικό και διευκρινίζοντας ότι αυτό έλαβε χώρα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και έπειτα από καταγγελία για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αναφορικά με σημερινό περιστατικό εμπλοκής σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με Φ/Γ πλοίο σημαίας Τουρκίας, από το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, ότι Φ/Γ πλοίο με όνομα “ACT” σημαίας Τουρκίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Ρόδου μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Άμεσα κινητοποιήθηκε η εν λόγω Λιμενική Αρχή, σκάφος της οποίας, εντόπισε το πλοίο “ACT” σημαίας Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Ρόδου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.
Από το πλήρωμα του σκάφους ζητήθηκε από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ πλοίου να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ν. Ρόδου προκειμένου διενεργηθεί έλεγχος. Ο Πλοίαρχος του “ACT”, δεν υπάκουσε στις εντολές και στα ηχητικά σήματα του σκάφους της Λιμενικής Αρχής, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές χωρίς ωστόσο και πάλι να σταματήσει την πορεία του. Αντιθέτως, το “ACT” συνέχισε τον πλου του εισερχόμενο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ το σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σταμάτησε την καταδίωξη επί της οριογραμμής.
Παράλληλα, για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση