GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου "αποχαιρετά" τον Λεωνίδα Λιακόπουλο

To Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Λεωνίδα Λιακόπουλο, τον αγαπημένο Λεωνίδα του Λυγουριού, που η ζωή του τ...


To Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον Λεωνίδα Λιακόπουλο, τον αγαπημένο Λεωνίδα του Λυγουριού, που η ζωή του ταυτίστηκε με την ιστορία του αρχαίου θεάτρου.
Ο Λεωνίδας Λιακόπουλος, ιδιοκτήτης της ιστορικής ταβέρνας στο χωριό κοντά στην Επίδαυρο έφυγε από τη ζωή χθες (17/7) σε ηλικία 82 ετών και κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα (18/7), στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου, στο Λυγουριό. Μια ολόκληρη εποχή σφραγίσθηκε με την παρουσία του, καθώς η ταβέρνα του στο Λυγουριό αποτελεί σημείο αναφοράς για τον θεσμό των Επιδαυρίων.
Η ταβέρνα του Λεωνίδα ήταν το παραδοσιακό καφενείο του Λυγουριού, όταν σχεδόν πριν από 60 χρόνια, και με πρώτη παρότρυνση από την Κατίνα Παξινού, άρχισε να «ταΐζει» τους ηθοποιούς που κατέβαιναν στην Αρχαία Επίδαυρο για την εβδομαδιαία παράσταση του Φεστιβάλ. Τόσο ο ίδιος ο Λεωνίδας, όσο και γυναίκα του Κάκια και στη συνέχεια τα παιδιά και τα εγγόνια του, που ήταν δίπλα του στις τελευταίες του στιγμές, συνδέθηκαν με τον καλλιτεχνικό κόσμο και σταδιακά η ταβέρνα έγινε τοπόσημο του Φεστιβάλ.
Σε ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Στην κηδεία του παραβρέθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, τιμώντας τη μνήμη του, αλλά και την προσφορά του στο ελληνικό θέατρο και το φεστιβάλ της Επιδαύρου ιδιαιτέρως.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση