GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούνιο καταγράφει το ΙΟΒΕ

Μετά την πτώση που καταγράφηκε τον Μάιο, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούνιο ανακάμπτει, καθώς ενισχύεται στις 94 (από 93,2) μονά...


Μετά την πτώση που καταγράφηκε τον Μάιο, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιούνιο ανακάμπτει, καθώς ενισχύεται στις 94 (από 93,2) μονάδες, σε υψηλότερο επίπεδο από το αντίστοιχο περυσινό (90,2 μονάδες) σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.
Στους επιμέρους επιχειρηματικούς τομείς, καταγράφεται βελτίωση προσδοκιών στη Βιομηχανία, τις Κατασκευές και τις Υπηρεσίες, ενώ αντίθετα, επιδεινώνεται το κλίμα στο Λιανικό Εμπόριο. Στην πλευρά των νοικοκυριών, η καταναλωτική εμπιστοσύνη κινείται ανοδικά.
Είναι εύλογο πώς η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επηρέασε θετικά τις προσδοκίες κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα, αν και όχι την έκταση που ίσως αναμενόταν. Άλλωστε, ενώ δεν έχει υπάρξει εκτροχιασμός της οικονομίας αλλά, αντίθετα, το πρόγραμμα εκτελείται, δεν έχουν επέλθει εξελίξεις που να δημιουργούν μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική και ανάλογες προσδοκίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση