GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα υπουργείου Παιδείας-ΝΔ για τις Πανελλαδικές

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και τη ΝΔ μετά τις ανακοινώσεις του πρόεδρου του ΙΕΠ, Γεράσιμου Κουζέλη για τις Πανε...


Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και τη ΝΔ μετά τις ανακοινώσεις του πρόεδρου του ΙΕΠ, Γεράσιμου Κουζέλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο κ. Κουζέλης υποστήριξε ότι οι Πανελλαδικές δεν θα καταργηθούν, αλλά από το σχολικό έτος 2019-20, θα ενσωματωθούν στις εξετάσεις του Β' τετραμήνου της Γ' Λυκείου για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Η κ. Κεραμέως με δήλωσή της κατηγόρησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό ότι κορόιδεψαν τους μαθητές και τους γονείς τους, παίζοντας με την ψυχολογία των παιδιών. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για την Παιδεία και τους νέους, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα και υποκρισία» και για «μικροκομματικά παιχνίδια».

«Αρχές Μαΐου, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Λιγότερο από 24 ώρες αργότερα, ο Υπουργός Παιδείας δήλωνε ότι δεν μπορούν να ξεκαθαρίσουν πώς θα μπαίνουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο γιατί δεν το ξέρουν. Χθες, δύο μήνες μετά, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής παρουσίασε το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα βασίζεται, σε τι άλλο; Μα στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στην τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ Νίκη Κεραμέως κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κάνει «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Ανέφερε επίσης ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής «δημοσιοποίησε τις απόψεις του», όπως έχουν κάνει με πορίσματά τους η Επιτροπή του Εθνικού Διαλόγου και η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Έχω δεσμευτεί στη Βουλή ότι τόσο οι αλλαγές στο Λύκειο, που είναι το σημαντικό θέμα και συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να γίνουν, όσο και η κατάργηση του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η αντικατάστασή τους με το Εθνικό Απολυτήριο, θα είναι αντικείμενο συζήτησης με όλα τα κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς, ώστε να επιτύχουμε την όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση. Άρα, ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και συνεπώς η κ. Κεραμέως ας μην προτρέχει εκμεταλλευόμενη την αυτονόητη αγωνία των παιδιών και των οικογενειών τους», ανέφερε στην απάντησή του ο υπουργός Παιδείας.

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας με δήλωση – ανταπάντηση, επισημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας «δεν διδάσκεται από τα λάθη του».

Σημειώνει επίσης ότι το Υπουργείο: «Υπόσχεται εκ νέου κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε η διατήρησή τους. Ισχυρίζεται ότι ακολουθεί αταλάντευτα την οδό του διαλόγου, ενώ όσα νομοθετήματα έχει εισηγηθεί στη Βουλή, έχουν συζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες και χωρίς δημόσια διαβούλευση. Εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία ότι εκμεταλλεύεται την αγωνία των παιδιών, ενώ η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την υποτιθέμενη κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων μόλις ένα μήνα πριν τη φετινή διεξαγωγή τους, και μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, χωρίς κανένα σχέδιο». Καταλήγοντας, καλεί τον Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση να σταματήσουν τον εμπαιγμό και την ανευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση