GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τρόμος στον αέρα πάνω από τη Σκιάθο - Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο

Λαχτάρησαν οι 45 επιβάτες της πτήσης ΖΑ 2225 της British Airways, που εκτελούσε χθες το πρωί το δρομολόγιο Λονδίνο – Σκιάθος. Κεραυνός χ...


Λαχτάρησαν οι 45 επιβάτες της πτήσης ΖΑ 2225 της British Airways, που εκτελούσε χθες το πρωί το δρομολόγιο Λονδίνο – Σκιάθος. Κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος εν ώρα πτήσης, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαδικασία προσγείωσης στο νησί του Παπαδιαμάντη, που εκείνη την ώρα βρισκόταν «στο μάτι της Μέδουσας».

Ο πιλότος αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ελέγχοντας όλα τα συστήματα, ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και ότι θα επιστρέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα. Έτσι το αεροπλάνο στις 13.00 ώρα Ελλάδας, προσγειώθηκε στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, με τους επιβάτες να εξαίρουν τον πιλότο για την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητά του. Η προσγείωση συνοδεύτηκε με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των επιβατών, ως ελάχιστη ένδειξη ευχαριστίας για τον έμπειρο πιλότο που τους κατέβασε ασφαλείς στο έδαφος. Η British Airways φρόντισε να εξασφαλίσει διαμονή και εστίαση για όλους τους επιβάτες που έμειναν χθες στην Αθήνα, ώστε να ταξιδέψουν με άλλες πτήσεις προς Σκιάθο σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που χτυπήθηκε από τον κεραυνό έχει υποστεί ζημιές που χρήζουν αποκατάστασης. Παράλληλα, πριν απογειωθεί ξανά θα πρέπει να περάσει από τεχνική επιθεώρηση.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση