GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αιχμές της Θάνου κατά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων - Τι είπε για τον πρόεδρο του ΣτΕ

«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό ...


«Οι δικαστικές αποφάσεις μπορούν να είναι αντικείμενο σχολιασμού και κριτικής, με επιχειρήματα όμως επιστημονικά και όχι με απαξιωτικό τρόπο για τους δικαστές. Με τρόπο ευπρεπή» δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.
Αναφερόμενη στην αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού είπε πως «δεν δικαιολογείται, με ακραία φρασεολογία και προς το ύφος και προς το περιεχόμενο. Ασφαλώς η ελληνική κυβέρνηση δεν φέρεται στους δικαστές όπως η κυβέρνηση της Πολωνίας. Όχι μόνο δεν προστατεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης αλλά δίνουν την εντύπωση ότι εμπλέκονται δικαστές σε κομματικά παιχνίδια. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε μεγάλο κύρος και με όλα αυτά συνεχώς κλονίζεται η αξιοπιστία της. Δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα, την στάση αυτή δεν την συμμερίζεται η πλειοψηφία των δικαστών». Σχετικά με την παρέμβαση του πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η τέως επικεφαλής του Αρείου Πάγου είπε στον Αlpha 9.89:
«Ο δικαστής ακόμη και όταν αισθάνεται ότι θίγεται από την κριτική με τρόπο απαξιωτικό, δεν ξέρω αν θα πρέπει σε τόσο υψηλούς τόνους να αντιδρά. Ήταν ασυνήθης ο τρόπος, ο πρόεδρος του ΣτΕ είναι η πρώτη φορά που καλεί και δίνει συνέντευξη με την τήβεννό του.»
Σχετικά με το θέμα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, σχολίασε ότι: «Αυτή είναι η μεγάλη της παθογένεια. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υποθέσεων. Ορισμένες από τις μεγάλες υποθέσεις καθυστέρησαν ηθελημένα και αυτό ελέγχεται πειθαρχικά από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης γιατί είναι υπερβολικός ο χρόνος αυτός».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση