GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χιμένεθ: Νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ

Το πάθος των παικτών της ΑΕΚ και του κόσμου που επιστρέφουν μετά από 10 χρόνια στο Champions League είναι το... κλειδί για τον Μανόλο Χι...


Το πάθος των παικτών της ΑΕΚ και του κόσμου που επιστρέφουν μετά από 10 χρόνια στο Champions League είναι το... κλειδί για τον Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής της ΑΕΚ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε πως ναι μεν η ΤΣΣΚΑ είναι πιο έτοιμη, αλλά θέλει αυτοί να είναι οι πρωταγωνιστές. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι ανεξαρτήτως σκορ η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, παρόλα αυτά προτιμάει μια καθαρή νίκη.

Για το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ είναι πιο έτοιμη: «Είναι ξεκάθαρο πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η αγωνιστική κατάσταση είναι κάτι πολύ σημαντικό, όμως το κίνητρο είναι κάτι που επίσης έχει μεγάλη σημασία. Οι παίκτες μου έχουν μεγάλη συναισθηματική ώθηση μια και η ομάδα απέχει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις περίπου μία δεκαετία. Θέλουμε εμείς να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι και σε έναν αντίπαλο όπως η ΤΣΣΚΑ δεν μπορούμε να δώσουμε καμία πρωτοβουλία».

Για το σύστημα που σκέφτεται: «Δεν δουλεύω για να μπερδέψω κάποιον γιατί με αυτόν τον τρόπο υπάρχει πιθανότητα να μπερδέψω τους ίδιους μου τους ποδοσφαιριστές. Μέσα από την δουλειά που γίνεται προσπαθώ να μην αφήσω τίποτα στην τύχη και να βρω τις λύσεις για τους ποδοσφαιριστές μου».

Για τα λάθη της άμυνας της ΤΣΣΚΑ στο παιχνίδι με την Λοκομοτίβ: «Οι μικρές λεπτομέρειες ή οι συμπτώσεις είναι κάτι που γίνεται στα παιχνίδια. Σε αυτόν τον τύπο των διοργανώσεων είναι σημαντικό να μην γίνονται λάθη. Αν θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ ως σύνολο και να μην επικεντρωθούμε σε έναν παίκτη».

Για την αμυντική τριάδα που επιλέγει η ΤΣΣΚΑ: «Γνωρίζουμε ότι η άμυνα της ΤΣΣΚΑ αποτελείται από τρεις αμυντικούς και θέλουμε να δημιουργήσουμε χώρους. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβουμε πως είναι παίκτες που είναι αρκετά χρόνια μαζί και έχουν ομοιογένεια μεταξύ τους».

Για το γεγονός ότι πριν το ματς η ΑΕΚ θα έχει πάρει την οικοδομική άδεια για το γήπεδο: «Είναι διπλή χαρά η αυριανή μέρα για την οικογένεια της ΑΕΚ. Το να επιστρέψεις στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση από όπου απέχεις περίπου μία δεκαετία είναι πολύ σημαντικό. Αλλά και να βλέπεις πως γίνεται πραγματικότητα η δημιουργία ενός γηπέδου στο οποίο ο κόσμος θα δίνει ώθηση στην ομάδα και θα την κάνει πιο δυνατή».

Για την ύπαρξη παικτών στο ρόστερ της ΑΕΚ που έχουν παίξει στο ρωσικό πρωτάθλημα: «Είναι ακόμη μία επιλογή να έχουμε παίκτες που ξέρουν το ρωσικό πρωτάθλημα. Όμως μιλάμε ακόμα μία φορά σε ξεχωριστούς παίκτες ενώ το σημαντικό είναι να αντιμετωπίσουμε την αντίπαλη ομάδα ως σύνολο».

Για τον αν πρώτο μέλημα έχει η άμυνα: «Πρώτα από όλα να έχουμε την απαραίτητη φιλοδοξία και ψυχραιμία να καταλάβουμε πως αυτά τα παιχνίδια κρίνονται σε 180 και βάλε λεπτά. Η επιτυχία προέρχεται μετά από σκληρή δουλειά και αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι υποπέσουμε σε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη».

Για τις καιρικές συνθήκες του παιχνιδιού: «Την ώρα που παίζουμε δεν νομίζω πως θα επηρεάσει πολύ. Θα επηρεάσει τους αντιπάλους, όπως θα επηρεάσει και εμάς στο δεύτερο παιχνίδι».

Για το σκορ που θα ήταν ικανοποιημένος: «Μία νίκη χωρίς να δεχθείς γκολ θα είναι πολύ σημαντική. Όμως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα δεν θα έχουμε κερδίσει ούτε θα έχουμε χάσει κάτι πριν τον επαναληπτικό».

Για το αν η ήττα της ΤΣΣΚΑ από την Λοκομοτίβ μπορεί να επηρεάσει το αυριανό ματς: «Δεν γνωρίζω αν μπορεί να επηρεαστεί η ομάδα της ΤΣΣΚΑ. Αυτό που γνωρίζω είναι πως είναι δύσκολο να διαχειριστείς συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και Ευρώπης και είναι κάτι το οποίο πρέπει να διαχειριστεί ο αντίπαλος προπονητής».

Για το αν θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα που είχε γνωρίσει παλαιότερα από την ΤΣΣΚΑ: «Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Εκείνος ο προκριματικός με την Σεβίλλη ήταν άδικος. Θυμάμαι ότι είχαμε δεχθεί ένα τέρμα από το κέντρο του γηπέδου μετά από λάθος του τερματοφύλακά μας. Στον επαναληπτικό δεχθήκαμε ένα παρόμοιο τέρμα και εκεί χάθηκαν οι ελπίδες μας. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση