GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς Έλληνες πολιτικοί σε Facebook και Twitter

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αιχμή του δόρατος το Facebook και το Twitter, αποτελούν πλέον το πιο αγαπημένο βήμα δημοσίου λόγου και...


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αιχμή του δόρατος το Facebook και το Twitter, αποτελούν πλέον το πιο αγαπημένο βήμα δημοσίου λόγου και σχολιασμού για τους πολιτικούς εντός και εκτός Ελλάδας. Ο αριθμός των followers και ο βαθμός της αλληλεπίδρασης με αυτούς έχουν πια μεγάλη σημασία για τους Έλληνες πολιτικούς. Ποιοι καταφέρνουν, όμως, να είναι οι πιο δημοφιλείς;
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας «aboutpeople», ο επίσημος λογαριασμός του ΣΥΡΙΖΑ -τόσο στο Facebook, όσο και στο Twitter- παραμένει ο δημοφιλέστερος όλων, παρά το γεγονός πως μειώθηκε ο αριθμός των ακολούθων του σε σχέση με πέρσι.
Η εταιρεία «aboutpeople» συλλέγει και αναλύει στοιχεία από τα επίσημα προφίλ των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των ηγετών τους σε Facebook και Twitter. Η ετήσια μελέτη της, που πραγματοποιήθηκε από τις 01/06 έως τις 30/06 και σε σύγκριση με τις περσινές επιδόσεις των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών τους, δείχνει πως στο Facebook ο αριθμός των followers μειώθηκε στα επίσημα προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού.
Τις περισσότερες αναρτήσεις στο Facebook κατά το εξεταζόμενο διάστημα τις έκανε το Ποτάμι, ενώ ο πιο δημοφιλής λογαριασμός αρχηγού κόμματος ήταν αυτός του Πρωθυπουργού και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των ακολούθων στο προφίλ του κυρίου Τσίπρα μειώθηκε, όπως και ο αριθμός των ακολούθων στον επίσημο λογαριασμό του επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου. Τις περισσότερες αναρτήσεις μεταξύ των αρχηγών κομμάτων τις έκανε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Στο Twitter, από την άλλη πλευρά, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν κατά την εξεταζόμενη περίοδο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα κόμματα, με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λιγότερες αναρτήσεις σε σχέση με πέρσι, ενώ τα περισσότερα retweets έλαβε ο λογαριασμός της ΝΔ. Πιο δημοφιλής λογαριασμός στο Twitter μεταξύ των αρχηγών κομμάτων είναι αυτός του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μαζί με τον λογαριασμό του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέγραψε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Τα περισσότερα «τιτιβίσματα» μεταξύ των πολιτικών αρχηγών έκανε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ενώ τα περισσότερα retweets έγιναν από τους λογαριασμούς των κυρίων Μητσοτάκη, Καμμένου και Τσίπρα.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση