GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΝΙKΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ; ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ υπουργός της Βενεζουέλας για τον Τσίπρα...

Γιάννης Κουτσομύτης   Υπουργός της Βενεζουέλας: Ο Τσίπρας σχεδίαζε έξοδο από την Ευρωζώνη  Σημαντικές αποκαλύψεις για τις επαφές του...

Γιάννης Κουτσομύτης 

Υπουργός της Βενεζουέλας: Ο Τσίπρας σχεδίαζε έξοδο από την Ευρωζώνη 
Σημαντικές αποκαλύψεις για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά με την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας πριν από τις εκλογές του 2015 έρχονται στο φως με άρθρο του δημοσιογράφου Ιάσωνα Πιπίνη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Σύμφωνα με πρώην Υπουργό της Βενεζουέλας που συμμετείχε ενεργά στις συζητήσεις εκείνης της περιόδου, ο Τσίπρας «μιλούσε για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη» ως επιλογή του Σύριζα, προσδοκώντας «στήριξη από τη Βενεζουέλα, τη Ρωσία και την Κίνα».

«Περιμένω από τη Βενεζουέλα να μας βοηθήσει παρέχοντάς μας πετρέλαιο», φέρεται να έλεγε ο Τσίπρας, ενώ φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στα κυβερνητικά στελέχη της Βενεζουέλας ότι η Ρωσία ζητούσε παραχώρηση αεροπορικής βάσης στην Κρήτη για τον στηρίξει.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην πλειάδα των πληροφοριών που υπήρχαν ήδη από το 2011 που συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του Σύριζα είχαν σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και είχαν απόλυτη γνώση ότι για να πετύχει ένα τέτοιο σχέδιο απαιτείται στήριξη από τρίτες χώρες. Αν αποδειχθεί τελικά ότι υπήρχε και μαύρη χρηματοπδότηση από την Κυβέρνηση της Βενεζουέλας προς τον Σύριζα με σκοπό της έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τότε θα δέσουν και ποινικές ευθύνες σε βαθμό εσχάτης προδοσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει σε ξενοδοχείο της Μόσχας ραντεβού με τον Νίκολας Μαδούρο. Μαζί του βρίσκεται αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Στο βάθος δεξιά διακρίνεται ο Νίκος Παππάς.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση